Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. May '23 23:13 by Jørli Petersen

Nummer to

Nummer to i rækken af tre, men i modsætning til sine søstre, kommer Townstar kun som el-bil.

Townstar, Kangoo eller Citan. Der er surdej fra samme gang omrøring uanset hvordan man vender og drejer bilerne, og så alligevel ikke. Der er trods alt lidt forskel.

Nissan Townstar tillader vi os at kalde for nummer to. Hvis Kangoo er oberst i flåden af varebiler, er Townstar major, mens Citan er løjtnant, og den laveste rang er ikke kun et minus, det antyder også noget om alder, for Citan kommer/kom sidst i rækkenfølgen, derfor kan alderen have givet nogle designmæssige fordele, og ja, Mercedes har gjort mere ud af deres egen lille varebil, mens Townstar fra Nissan ligner Kangoo til forveksling, forskellen er alene et andet logo og en lidt anderledes gang plast på næsen.

Næste forskel er noget praktisk, og derfor forskellen i rangorden. Kangoo fås i en variant som Renault indtil videre er ene om, og selv om Nissan er et bilmærke med nære familiebånd, holder Renault indtil videre sin løsning med den manglende B-stolpe for sig selv. Hos Nissan meddeler man blot, at man ikke kan levere Nissan Townstar uden B-stolpe.

Townstar afløser NV200, som også var en ren el-bil.

Plus 80 kilometer

Teknisk er der ingen forskel, bortset fra det praktiske og valget af bil med eller uden stolpe. Bilerne fås uanset mærke i to længder, elmotor, batteripakke og rækkevidde er den samme, men hos Townstar gjorde vi et større nummer ud af at køre bilen med mindst mulig komfort, vi droppede pænt sagt alt det med stuetemperatur, sædevarme og al anden form for ekstravagant strømforbrug mest muligt, og det giver bonus.

Hvis man er meget nøjeregnende og nærmest fanatisk med hvert eneste klik der forbruger energi, kan vi med almindelig kørsel uden kilometer på motorvej, forøge bilens rækkevidde med noget der ligner 80 kilometer, og det er da værd at tage med i beregningen, når der skal køres el-bil.

Testbilen har skydedør i begge sider. Den ekstra koster beskedne 3000 kr, og den ekstra facilitet er pengene værd, hvis man har plads i varerummet til endnu en adgang.

Om det så er behageligt og i takt med tiden, og nogenlunde tidssvarende med det arbejdsmiljø man kan forvente i 2023, er en helt anden sag, for det er en ret køling omgang, der kræver ofte, at man lemper på sideruderne frem for at starte en blæser.

Samme startpris

Hvorfor så vælge Nissan frem for en Renault eller Mercedes? Når det gælder Mercedes, er der en faktor, som man ikke kan se helt bort fra. Det giver uanset hvor ens de tre biler er, et lille ekstra plus i karakterbogen hos de mennesker, som måske ikke ved så meget om bilen, men ellers drejer det sig om noget praktisk, og så handler det om pris.

Townstar fås ikke uden B-stolpe, men dele af kabinens indretning er den samme. Bl.a. den noget hårde midterkonsol med opbevaring og armlæn.

Den vejledende listepris på de tre biler er meget identisk. Ingen af de tre vil give nogen et lille fordel at at se mest attraktiv ud målt på pris, men købere af varebiler ved også, at den officielle pris slet ikke er det samme som den pris der skal betales, ligesom leasingprisen kan være vidt forskellig på tre ellers tre teknisk ens biler.

Derfor har Nissan selvfølgelig sin plads i det store billede. Townstar er et tilbud bredt set, men det er også en bil, der kan sælges til de lokale virksomheder der ligger i byer med en Nissan forhandler, samme forhandler kan jo risikere at være formand for den lokale badmintonklub, eller måske sponsor for de lokale serie-1 hold i bold, og alt tæller, når der skal sælges biler.

Men først og fremmest handler det om pris og ikke mindst om garanti, og her er det værd at lægge mærke til Nissans 5-års garanti, som stikker ud fra det de to andre mærker lokker med.

Nissan Townstar N-Connecta

Nissan trumfer sine søstre med bedre garanti. En Townstar sælges med fem års garanti eller 160.000 kr, men denne garanti gælder kun for varebiler. Nissans personbiler holder fast i de kendte tre års garanti.

Pris: fra 266.990 kr excl moms

Pris for testbil: 279.900 kr excl moms

1 – aut

102 HK

245 Nm

0-100 km/t: 12,0 sek

Tophastighed: 135 km/t

Batteripakke 45 kWh

Spænding ? 400 V

Rækkevidde 300 km

Kørevægt: 1932 kg

Totalvægt: 2370 kg

Trailer: 750/1500 kg

CO-2: 0 g/km

 

Pin It on Pinterest