Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. August '18 21:15 by Jørli Petersen

Ny 6’er

Mazda 6 er midtvejs i sine modelkarriere, det betyder face-lift, og der er forbedringer på meget mere end de lette løsninger med plastkomponenter.

Knap og nap 300 af de store for billigste version af ny Mazda 6, som ikke er ny som i rigtig ny, men et face-lift af den kendte og meget velkørende 6’er. Typisk Mazda har man gjort mere ud af det traditionelle face-lift end de fleste konkurrenter, man har gjort andet end at ændre lidt på lygter og den mængde plast, der sidder forrest og bagerst på bilen, noget meget synligt, men også noget, der ikke koster alverden af ændre.

Mazda fortæller, at man har været lidt over det hele, ny kabine, tekniske ændringer og det der synes mest iøjnefaldende, – en del mere udstyr helt fra start.

Teknisk er det slet ikke en overraskelse, at Mazdas motornørder ikke har kunne lade være med at pille. Det vil sige nye stempler og ændrede indsprøjtningsdyser, det giver alt sammen bedre drejningsmoment, men om det også giver forbedret brændstoføkonomi er mere usikkert, for med lancering den 1. september, er de opgive forbrugstal for ny Mazda 6 med stor sandsynlighed de nye WLTP tal, hvilket vil sige meget anderledes tal, og hvordan Mazda 6 ligger forbrugsmæssigt i forhold til konkurrenterne, må vi vente med at afgøre, indtil vi har set flere tal fra de naturlige konkurrenter, for alle ser ud til at gå og gemme på de kommende forbrugstal, så det er efterår, før vi har noget der ligner overblik over fremtidens tal for forbrug af brændstof.

Vi kan dog oplyse, at Mazda kører videre med 2-liters og 2,5 liters på benzinsiden. Begge motorer er 4-cylindrede, den store 2,5 har frakobling af cylindre, der ikke er nødvendige for at holde tempo på motorvejen, den store er opdateret til 194 HK og bedre moment, de 2-liters ligger fortsat på 145 og 165 HK.

Dieselmotorerne er også uden egentlige overraskelser. Det er Mazdas 2,2’er, som altid har haft en meget stor stjerne her på redaktionen. Måske den bedste dieselmaskine blandt alle de naturlige konkurrenter, også dem der er dyrere end Mazda, 2,2’eren er også blevet opdateret, og som noget nyt, skal der AdBlue på maskinen, men det betyder også, at motoren er opdateret på miljøfronten til den norm der hedder Euro 6d. Ydelsen fra de to varianter på samme motorblok er 150 og 184 HK, som topmotoren er trimmet til at yde i ny version.

Priserne for ny Mazda 6 starter med 294.000 kr. for billigste 2-liters benzin. Den store 2,5’er koster fra 386.000 kr, mens billigste diesel er landet på 326.000 kr, og hvis du kører firmabil eller holder øje med hvilke biler der er tiltrækkende i det almindelige leasingselskab, skal du ikke glæde dig for tidligt. Mazda er ikke kendt for at give store rabatter på deres biler. Derfor er leasingselskaberne ikke specielt interesseret i Mazda, og det er den egentlige årsag til, at der ikke kører ret mange Mazda 6’ere på de danske veje.

Det er ikke bilens kvaliteter det handler om, det handler helt enkelt om kolde kontanter, men det går vi ikke så højt op i her på redaktionenVi ser på bilen, og Mazda 6 har været en erklæret favorit i flere år, så vi glæder os til at se nærmere på den nye 6’er.

Massevis af forbedringer og øget komfort. Mængden af standardudstyr har fået et spark i den rigtigt retning, og så er både støj og bilens generelle håndtering forbedret.

Den første dag i det officielle efterår får ny Mazda 6 dansk premiere. Forbedrede motorer falder i øjnene, en 2,5 med pausefunktion på cylindrene og opdateret diesel, der nu bruger AdBlue for at klare de næste miljønormer, og det er Mazda herlige 2,2 diesel der lokker. Topudgaven er opdateret til 184 HK.

Pin It on Pinterest