Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. January '19 20:05 by Jørli Petersen

Ny Clio uden nyt

Paris er ikke godt nok eller stort nok til præsentation af den næste Clio. Derfor har man valgt Geneve til at vise den næste model Clio, som ligner den gamle til meget mere end forveksling.

Renault svigtede totalt sin egen biludstilling i Paris, tre stenkast fra koncernens hovedkvarter, selv om der er bunkevis af nyheder på vej. En af de helt store er det Renault beskriver som en helt ny Clio, men de første billeder af årets store Renault-nyhed, peger ikke i retning af ret meget nyt omkring Clio, hvor den snart gamle Clio stadig sælges under navnet Ny Clio, så hvad finder man på til den model Clio, der får premiere på biludstillingen i Geneve i begyndelsen af marts?

Her ses den nuværende model Clio, der officielt hedder Ny Clio. Kan du få øje på de få forskelle?

Det er begrænset, hvad vi ved om den næste model Clio. Vi ved den er en anelse kortere end nuværende Clio, den er tre centimeter lavere, den får op til 17-tomme fælge alt efter variant, men intet af dette siger helt afgørende, at det er en helt ny model Clio skal afløse den nuværende Ny Clio.

Renault er allerede kendt for at være ganske langt fremme med el-biler, og Renault antyder, er en af de mange nye el-biler, bliver denne model Clio, som kommer i fuld el-udgave i 2022. Små tre år ud i fremtiden.

Vurderet ud fra de første oplysninger, skal hovedparten af nyheder findes indendørs. Der er tale om en helt ny kabine med et helt nyt Renault design. Der er også forlydender om helt nye og meget bedre sæder, og selvfølgelig er der en mængde ny elektronik i den næste Clio, som vi ikke tør kalde for ny, for ikke at bilen skal blive forvekslet med den nuværende model Ny Clio.

Det er svært at omtale den næste Clio, for den snart gamle model, sælges stadig under navnet Ny Clio, men her er det den kommende model set bagfra.

Vi kender intet til motorprogrammet, men et gæt kan være, at man kører videre med 1,5 liters diesel, også for at holde det samlede Renault CO2-tal nede, og så frygter vi, at man bibeholder de noget tyndbenede 3-cylindrede basismotorer med alt for få kubik. Renaults nye 1,3 liters benzin vil kun blive benyttet til en eventuel topmodel.

Den store revolution i Clio er sket i kabinen, som har fået helt nyt design, der kommer til at gå igen i de næste nye modeller fra Renault. Også sæderne har fået en kraftig forbedring lyder det fra de første rygter.

Pin It on Pinterest