Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

28. October '15 18:15 by Jørli Petersen

Ny, men mindre varebil

Connect - LindproInstallationsfirmaet Lindpro, som er en del af entreprenørfirmaet MT Højgaard, skal have nye varebiler. I sig selv er det ikke noget ualmindeligt, at en virksomhed skal have nye biler, men for Lindpro er det samtidig et trin ned i størrelse.

Kontakter, kabler, muffer, stiger og alt værktøj skal nu mases sammen på mindre plads, og valget er faldet på Ford Transit Connect.

Ford er selvfølgelig lykkelige for Lindpros valg af nye varebiler, og i den anledning har man udsendt en ægte ”bull-shit” pressemeddelelse, der forherliger både bil og firmaet Lindpro for deres valg af bil, men bag den slibrige pressemeddelelse, finder vi endnu et eksempel på den tendens, som bliver mere og mere almindelig.

Danske virksomheder vælger mindre varebiler. Det er også en kendsgerning, at brugerne så at sige suser ned gennem vægtklasserne, for salget af de største varebiler er faldende i disse år hvis man vurderer markedet og dagens behov, samtidig med salget af de mindre og mere kompakte varebiler er stigende.

At Ford Transit Connect er tidens mest solgte varebil, ændrer ikke ved det skred der sker ned gennem vægtklasserne. Tidligere brugere af 3500 kg varebiler er gledet til enten 3300 eller 3000 kg som Transit eller Ducato, men der er også mange der er gået fra den klassiske Transit eller Transporter – klasse til noget mindre, og her finder vi biler som netop Transit Connect, Fiat Doblo med tilhørende Opel tvilling og andre.

Brugeren bestemmer

Næste tendens vi kan konstatere i forbindelse med Lindpros valg af Transit Connect er, at personalet har været medbestemmende.

Connect Van of the Year

Ifølge Fords oplysninger, har 70 medarbejdere hos Lindpro set nærmere på fem forskellige varebiler over en længere periode, og det skulle være personalets anbefaling, der førte til valg af Transit Connect.

Vi gætter på, at prisen også har haft indflydelse, men man skal ikke underkende medarbejdernes indflydelse på valg af nye biler. De krav personalet kan stille til praktisk indretning, sikkerhedsudstyr og daglig komfort, vil meget hurtigt få indflydelse på fremtidens varebiler. Fra at være ”regnedrengenes” favorit til personalets foretrukne, kan der være ganske lang vej, men når brugerne skal vælge, må fabrikkerne følge brugernes ønske. Det tegner godt for fremtidens varebiler.                                                               Ford Transit Connect er kåret som Van of the Year i Europa 2014.

Pin It on Pinterest