Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. April '18 10:04 by Jørli Petersen

Ny RAV4 uden diesel

Toyota siger farvel til dieselmotorer. En af de biler der kommer til at lide under den beslutning, er næste års nye RAV4, der bliver nummer fem i rækken.

Det er ikke en tilfældighed, når Toyota vælger New York som stedet til at vise den næste RAV4. Sidste år solgte Toyota 400.000 RAV4 alene i USA, og den nye model RAV bliver nummer fem i rækken, og nyheden er med tiden vokset et godt stykke fra den første 3-dørs med 1,6 liters benzinmotor, der så dagens lys i 1994.

Skærmen i midtersollen bliver stadigt større. Vi nærmer os Tesla-størrelse.

Sammenlignet med den nuværende RAV4, er designet på den næste RAV blevet mere kantet, nogle vil måske sige markant. Her nøjes vi med at tilføje, at det ser ud som om Toyota er ved at få bedre styr på deres design, men det ligger fast, at næste RAV4 bliver større end dagens RAV, selv om det ikke er voldsomme udvidelser. Det er først og fremmest akselafstanden der øges, men det er også en bil med større frihøjde, men lad den endelig ikke snyde, for bilen bliver ikke ikke mere off-road af den grund, og det vender vi tilbage til, når vi skitserer den nye teknik.

Toyota får også vrøvlet en masse om forhøjet siddehøjde, der kan kan hænge sammen med den større frihøjde, men det kan også skyldes den nye teknik, eller at Toyota er blevet bedre til at ”pakke” vognbunden, så hverken udstødning, differentiale, eller dele til hjulophæng sidder i vejen, når man for alvor har brug for de sidste centimeter luft under bilen.

Når vi siger vrøvl om Toyota, er det fordi Toyota mener, at man kan sænke tyngdepunktet samtidig med man øger bilens højde og frihøjde. Hvordan det hænger sammen, må vi vente med at afklare, indtil bilen kommer til salg i begyndelsen af næste år.

Motor- og teknikmæssigt er der flere nyheder i den næste RAV4. Det ligger fast, at europæiske kunder kommer til at spejde forgæves efter en diesel-RAV, hvis Toyotas bandlysning af dieselmotorer står til troende. Det er også sikkert, at basismotoren i RAV4 generation fem bliver en 2,5 liters benzinmotor med hybridteknik, og her finder noget af det nye. Hybridteknikken er med to el-motorer, og det betyder, at 4-hjulstrækket er delt mellem en hybridpakke til forhjulene og ren el-teknik til baghjulene.

Løsningen med motor og hybridteknik til forhjulene og ren el til baghjulene har Toyota benyttet sig af i en længere årrække. Første skud var med Lexus RX300, der kørte ren el på baghjulene, og hvis man nøjes med at køre dansk landevej og lidt sne om vinteren, er det ikke noget problem, men kører man i vanskeligt terræn, løber 4-hjulstækket så at sige tør for strøm, når det kan være mest kritisk, og vi er kørt baglæns ned af en kraftig stigning med en Lexus, fordi der pludselig manglede saft og kraft til baghjulene.

Til de der ikke hylder hybridteknikken, kommer RAV4 også med en ny 2-liters benzinmotor. Der bliver også mulighed for både manuelt og automatgear på den 2-liters, mens hybridudgaven altid kommer med Toyotas foretrukne CVT-type automatgear, som skulle have fået en tiltrængt forbedring. Det sidste glæder vi os til at studere nærmere.

Forbedret frihøjde og ny hybridteknik med to el-motorer. Baghjulene kører på ren el-energi.

Skarpere kanter på den næste RAV.

Pin It on Pinterest