Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. June '17 19:51 by Jørli Petersen

Ny X-Trail – nu med motor

Nissan mener de har lyttet til kunderne, men i virkeligheden lapper de på en gedigen brøler. Derfor kalder vi efterårets fornyede X-Trail for en helt ny bil, og for første gang med motor.

Nissan sender i løbet af efteråret en ny X-Trail på markedet. Vi er klar over, at der er tale om en face-liftet udgave af X-Trail, men vi vil alligevel kalde bilen for ny, for endelig har Nissan taget sig sammen, og vil til efteråret levere bilen med en motor, som kan få bilen lidt mere end blot at trille rundt i landets forstæder.

Nissan X-Trail er – eller snarere var, et ikon. En bil med rigtig godt renome, en bil der kunne gøre sig både i by, på land og i mere problematisk mudder, og det var den bil, som efter vor mening, var klassens bedste til at køre med trailer.

Derfor var skuffelsen enorm, da den nye X-Trail viste sig at være en opgraderet KrasKaj og med 1,6 liters diesel som det bedste.

Nu forsøger Nissan at komme tilbage til tidligere tiders storhed efter en alvorlig skævert. Den nye topmotor i X-Trail er en 2-liters på 177 HK, som også kommer med automatgear, som desværre, – desværre, er af CVT typen.

Kabinen fejler ikke noget. Faktisk ligner det en forbedring, men hold fingrene fra X-Trail med automatgear. Det er af CVT-typen, også kendt som milliongear.

Det er som om Nissan ikke vil lytte, og selv om vi slet ikke kender bilen, vil vi fra start vende den berømte tommel ned til en X-Trail med CVT automatgear.

Vi skal også have spurgt Nissan, hvor den motor mon kommer fra, og om vi kan være heldige, at møde samme nye Nissan/Renault/Dacia/Samsung maskine i andre biler, men mere om det senere.

Ellers kan vi oplyse, at Nissan havde valgt et mindre sportsarrangement i Wales til at præsentere den nye X-Trail. Det sportslige var noget med fodbold, og måske havde man valgt den form for aktivitet, for en af nyhederne ved X-Trail er den form for automatisk åbning af bagklappen, hvor man bare sparker lidt ind under kofangeren, og så er det meningen bagklappen skal åbne. Vi håber det fungere bedre hos Nissan end det gør hos Ford.

Andet og vigtigt nyt i X-Trail træder dog først i kraft i 2018. Det et system der sælges under navnet ProPilot, og systemet overtager styring, bremsning og speederfunktion i en enkelt vognbane på motorvej. Hvis man skal bruge det system, kræver det man vælger inderbanen, hvor lastbilerne sætter tempo efter den langsomtkørende Arla tankvogn forrest i køen, for ProPilot kan ikke bruges i andre vognbaner, nu hvor politiet er gået på bødejagt efter de bilister, som ikke holder til højre ved først givne lejlighed efter overhaling.

Fra efteråret behøver man ikke skamme sig over at køre i X-Trail. Mon man kan få et 2,0 skilt i overstørrelse som ekstraudstyr, så ikke naboen begynder at fnise i utide ….???

Pin It on Pinterest