Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

28. May '18 09:14 by Jørli Petersen

Nye benzintider

Så er der Renault Gr. Scenic til både det lille og store kørselsbehov. Nyeste nye er 7-personers MPV med 1,3 liters benzinmotor, som ikke må sammenlignes med tidligere tiders en komma træls.

Det er ikke nogen nyhed, at Renault lider af dieselforskrækkelse. Fra og med – o.s.v. skal der ikke længere findes diesel i Renaults modelprogram, og så alligevel ikke, eller hvad? Mens Renault på den ene side sender tunge officielle partikelskyer over oliebrænderen, leverer man samtlige små dieselmotorer til Mercedes, man har visse modeller, hvor man fortrinsvis satser på motorer med stive tændrørsledninger, ligesom man genintroducerer den 2-liters diesel, ene og alene fordi 1,6 var for dårligt og utilstrækkeligt.

Renaults nye 1,3 liters benzinmotor skal betragtes ud fra den vaklende grundholdning til diesel. Når diesel skal ud, skal noget andet ind, Renault satser på el, men det gør det ikke alene, så nye benzinmotorer hedder lige nu 1,3 liters, og i løbet af ikke så længe, måske i løbet af efteråret, ser vi en lignende ny 1,6 liters, og så må vi se, om Renault stiller sig tilfreds med det udbud, eller man skal have noget endnu større, som man let og bekvemt kan hente fra Infiniti, der er en del af Renault koncernen.

Stort til nær fritid

Første model der er udstyret med Renaults nye 1,3’er er Scenic og Grand Scenic. Umiddelbart lyder det lidt vel voldsomt, at smide en 1,3 liters i en 7-personers, men lad os starte med at sige, at Renaults 1,3’er ikke må sammenlignes med tidligere tiders en komma træls Escort eller Kadett maskine, det er moderne teknik, når det er udsat for masseproduktion,

Renault er et af de mærker, der henter en god portion viden fra motorsport, og den nye 1,3’er dukker også op i Mercedes, så bare rolig, den har været igennem en længere proces før den er godkendt, og vi er rigtigt velfornøjet med Renaults nye mekaniske frembringelse, som har flere gode kvaliteter, men den slipper ikke for et lille forbehold.

-eller bagage.

Gr. Scenics styrke, mennesker fra to til syv –

Med 1,3 liter, 140 HK og en god gang turbo, har Renault sat sig selv på en lidt vanskelig opgave, når den skal lægge i en større 7-personers MPV, som fuldt læsset med folk og fæ må veje 2271 kg.

Når dette køretøj frister de franske ferieveje i de mere bjergrige egne, eller for den sags skyld de motorveje med lang, men jævn stigning, er motoren selvføglelig sat på den næstværste prøve af dem alle, og motoren er tydeligt påvirket, når man beder den lige nappe en rask overhaling på ad bakke.

Derfor trækker vi den fine streg i sandet og siger, at Gr. Scenic med 1,3 benzinmotor er en teknisk velfungerende enhed, det er en bil med ganske kultiveret motorgang, lavt støjniveau godt tilpasset det formål vi nu skitserer, for 1,3 udgaven er til de mennesker, der har et mindre kørselsbehov, det er løsning til byerne, det er til den store sammenbragte familie, der bruger ”bussen” som transportenhed til arbejde og især fritid, men det er ikke bilen til langtur, til den lange ferietur, og det er heller ikke bilen, der lever op til de 18,2 km/l, der loves efter de snart gamle forbrugstal, så det skal blive interessant at se, hvad der sker med det officielle tal, den dag den nye WLTP norm træder i kraft.

20 tomme hjul som standard. Hos andre mærker koster så store ruller en bondegård.

Vi er passende tilfredse når bilen kører 13 km/l, og jo, vi kan godt presse flere kilometer ud af enheden, men lige så ærligt, – det er ikke specielt spændende at gøre forsøget. Der sker noget med køreglæden!

Den store Scenic

Vi har tidligere haft Scenic til test i et par udgaver, men det er første gang vi har hele pakken med benzinmotor, som i tilgift er udstyret med 7-trins automatgear, som fungerer særdeles tilfredsstillende.

Vi er også ganske tilfredse med bilens køreegenskaber, vi er meget mere end tilfredse med bilens indretning og brugsvenlighed i særdeleshed, det er en alsidig bil til den moderne familie, og med benzinmotorens ankomst, kan man nu vælge netop den Scenic der passer til familiens behov.

Klassisk indretning type Renault anno 2018 med en stor skærm i midten.

Nogle linjer tilbage brugte vi udtrykket ”næstværste” i forbindelse med acceleration og vægt. Den værste kommer her, for hvis man spænder 1,3 motoren for det ultimative, er det 2271 kg i totalvægt plus en trailer, – den største tilladte trailer efter Gr. Scenic er 1850 kg, og således nåede vi et pænt stykke over de 4000 kg, og det er selvfølgelig alt for meget, og det ved Renault.

Derfor har man sat en øvre grænse for vægt på det samlede vogntog. Der er enten mennesker, bagage eller størst mulig trailer. Den samlede vægt på Gr. Scenic med 1,3 benzinmotor må ikke overstige 3771 kg, og således blev vægten på traileren reduceret med 350 kg, eller 1500 kg, som trods alt kan omsættes til en ganske pæn campingvogn.

Om bilen så kan køre med i alt 3771 kg er et helt andet spørgsmål. Vi har ikke prøvet, men vi anser løsningen for at være ”ikke hensigtsmæssig”, hvis man kører langt på ferie med huset på slæb.

Renault Gr. Scenic TCe 130 aut

Designet er lodret og det er næsten umuligt at se forskel på Gr. Scenic og den endnu større Espace.

Pris: fra 289.880 kr

Pris for testbil: 383.480 kr

Motor: 1,3-liter 4-cyl

7-trins aut

140 HK v. 5000 o/m

240 Nm v. 1600 o/m

0-100 km/t: 10,5 sek

Tophastighed: 192 km/t

ECE-snit: 18,2 km/l

Kørevægt: 1594 kg

Totalvægt: 2271 kg

Trailer: 750/1850 kg

CO-2: 124 g/km

Pin It on Pinterest