Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. August '18 10:08 by Jørli Petersen

Nye maskiner til Connect

Selv om Connect nu hedder Transit Connect, er bilen den samme. Nu er nyeste variant klar til nye købere, men Ford i Danmark gør ikke det store nummer ud af Connect. Man kan næsten påstå, at Ford sniger en ny model ud til forhandlerne.

Connect er Fords varebil som også har fået tilføjet navnet Transit, Connect kører i klassen med totalvægt fra en sjat over 2 ton til 2,5 ton knap og nap for de bedste versioner. Connect mangler det sidste i lasteevne sammenlignet med en række naturlige konkurrenter, ny og lidt ældre model Connect kan klare op til 890 kg lasteevne, og som noget særligt for Ford, arbejder man med et begreb der hedder ”forbedret nyttelast”, og på den måde kan man komme nogenlunde på omgangshøjde med en række naturlige konkurrenter.

De største nyheder i den næste Connect handler om lidt mere information man kan hente på den store skærm i midterkonsollen, det handler om mulighed for mere sikkerhedsudstyr, og så har bilen fået lidt kosmetiske ændringer, så man kan skelne ny fra lidt ældre Connct.

Kabinen har tilsyneladende også fået et lille løft, men de store nyheder skal man finde i motorrummet, hvor Fords nye 1,5 liters diesel for alvor holder sit indtog.

Den nye 1,5 fås i tre varianter, 75, 100 og 120 HK, som altid maner vi til stor forsigtighed med en lille 75 hestes, så den model der i første omgang falder i øjenene, er den 100 hestes, som ifølge Fords egne beregninger, forventes at køre 12 procent mere økonomisk end den tidligere model, selv om det kan blive vanskeligt at omsætte i tal der kan sammenlignes, for den nye Connect sender på markedet med den nye brændstofnorm der går under navnet WLTP.

Vi slipper heller for Fords faste lovprisning af mærkets 1-liters, 3-cylindrede benzinmotor, som Ford ikke kan nævne, uden samtidig at oplyse, at motoren er prisvindende.

Ulempen er blot, at vi ikke ved hvilken pris motoren har fået, ligesom vi ikke ved, hvem der har givet samme. Er det som vi tidligere har været inde på, en seniorklub for østersavlere i Bretagne, kan det være den lokale Lions klub et eller andet sted i det sønderjyske, vi ved det ikke, så derfor har vi lov til at nære mere end sund skepsis når Ford påstår, at den såkaldt prisvindende benzinmotor er et rigtig godt valg, hvis man leder efter en anden løsning end diesel til den nye Ford Connect.

100 HK lyder tilforladeligt til en varebil i den lille mellemklasse, men der er stor forskel på benzin og diesel, og hvis man så vægter den fordel en motor har ved at have større cylindervolumen, taler det ikke til fordel for en 1-liters benzinmotor, uanset hvor mange priser samme motor end måtte have fået, berettiget eller ej.

Derfor ligner det 100 og 120 hestes diesel der skal skubbes over disken til danske virksomheder. Især fordi motorerne også har fået nye gearkasser, det er ikke længere muligt, at få en Connect med 5-trins manuelt gear, nu er seks trins gearkasse det mindste, og hvis man vælger automatgear, kan man ikke undgå at tænke positive tanker, når man får at vide, at det nye automatgear til Connect er Ford nye 8-trins automatkasse.

Den nye Connect kan have fået meget vigtige forbedringer i kabinen, men det handler også om gearkasser. Nye og bedre manuelle gearkasser der alle er 6-trins, og så giver vi et plus en ny 8-trins automatkasse.

Pin It on Pinterest