Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

3. November '15 19:42 by Jørli Petersen

Nyt i en krisetid

En af de helt stensikre sælgere på det danske marked, er VW Caddy. VW’s bud på en praktisk varebil i den mere og mere populære klasse, hvor vægt ikke har den helt afgørende betydning, og det ser man tydeligt fra de oplysninger VW giver om den nye Caddy. I materialet kan man læse, at nyttelasten kan nå helt op på 876 kg, men, – og her kommer det afgørende men, hvis man skal op på knap 900 kg, er det ekstraudstyr, også forstået således, – det koster ekstra.

Ellers kan vi nævne, at varerummet i Caddy kan være så stort som tre kubikmeter, at den størst mulige trailer er 1500 kg, men herfra er der dømt krise, for motorprogrammet i Caddy er blandt fup-og-fidusmotorerne, og for at gøre ondt værre, så kan Caddy stadig fås med både Euro 5 og 6 motorer, og det er Euro 5 motorerne der er i søgelyset, mens den nye generation Euro 6 med garanti kommer i den store vridemaskine, så snart de tyske myndigheder er færdige med at studere VW’s Euro 5 fiduser.

1,6 liters Euro 5

Euro 5 motorerne i det nye program er 1,6 liters TDI, mens Euro 6 er 2-liters. Indtil videre. Mindste Euro 6 er en 2-liters med 75 halvsløve dieselheste tilsat 5-trins manuelt gear, det lyder ikke specielt opløftende, og eneste lille trøst til de 152.400 kr man skal betale for bilen er, at det trods alt er en 2-liters, som har lidt mere naturligt moment end en 1,6 liters.

Der er al mulig grund til at slippe ekstra 13.000 kr, så man får 102 HK fra motorrummet, mens topudgaven med 150 HK til 203.200 kr næppe bliver det store salgshit i Danmark.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7

Midt i VW’s største krise nogen-sinde, dukker en ny Caddy frem fra partikel-tågerne. For at gøre ondt værre for forhand-lernettet, er den omstridte Euro 5 motor fortsat en del af det nye Caddy program.

Pin It on Pinterest