Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. September '17 14:44 by Jørli Petersen

Ødemarkens konge

Toyotas nye store LandCruiser er klar til salg i begyndelsen af 2018, men motor og gearkasse er hentet fra den lille LandCruiser.

Et gammelt mundheld i off-road kredse lyder nogenlunde som følger: Hvis du vil en tur i ødemarken, er der mange gode biler, men vil du hjem igen, skal du vælge en LandCruiser.

Derfor er en helt ny Toyota LandCruiser 150 – den store model – en særdeles spændende nyhed. Det er her Toyota bruger al den erfaring man har høstet de sidste mange år i åbent terræn, det er også en bil, der kan bruges som en slags luksussofa til langtur, hvis man skulle have de lyster, og det er bilen som traditionelt har kunnet tumle selv den største og mest uregerlige trailer, så vi lægger ud med de gode nyheder.

Off-road egenskaber med masser af luksus. Den store 8-tomme skærm betjenes med knapper.

LandCruiser er stadig bygget på chassisramme hvor karrosseriet er boltet fast. Den helt klassiske, og klart kraftigste konstruktion, og LandCruiser skulle have lagt yderligere styrke i selve rammen, så det er fortsat kun rust, der kan tage livet af en LC’er.

En anden god nyhed er kabinen, som er gjort bedre og mere lydsvag, vi er også tilfredse med den store 8-tommer skærm, der ikke betjenes via trykfølsom skærm, men med rigtige knapper, som er meget lettere at betjene, når man kører terræn.

De øvrige nyheder tager vi lige med et forbehold. Toyota kalder det en ny motor til den store LC, men det er ikke tilfældet. Vi medgiver, at motoren blev lagt i den store LandCruiser i 2015, men det er 2,8 motoren fra den ”lille” LandCruiser, og 177 HK lyder ikke specielt overbevisende til den store model 150. Vi efterlyser kort sagt en større maskine til denne super terrænbil, men forklaringen er ganske sikkert, at man ikke har en stor Euro 6 motor til ødemarkens konge, og den enlige diesel er sikkert også årsag til det lidt betænkelige udvalg af gearkasser, som siger enten 6-trins manuelt eller automatisk gear.

Den næste LandCruiser 150 bliver sat til salg i begyndelsen af 2018. Der er endnu ingen oplysninger om kommende priser.

Den hurtige sammenfatning af ny LandCruiser 150 må være, at alle off-road egenskaberne er i behold – eller måske gjort endnu bedre, mens det tekniske er helt uafklaret, for: Er det muligt, at bruge alt det mekaniske fra den lille LandCruiser 100 i den store model 150? Sammenlignet med tidligere tiders kraftkarle, lyder det ikke af meget.

Pin It on Pinterest