Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

3. July '19 21:41 by Jørli Petersen

Off-road coupe

BMW har gjort mærkets ikoniske nyre så stor, at det efterhånden ligner en strandet  bardehval eller et grinende misfoster af en haj. Kønne er de nye BMW fronter ikke.

BMW laver glimrende biler, og så kan de slippe afsted med at lave besynderlige biler, som tilmed grænser til det grimme, samtidig med man slipper nogenlunde godt fra det kiksede forehavende.

Det bedste eksempel på nyere grimme biler fra BMW er X6.

Da den første dukkede op i 2008, rynkede den store bilverden på næse. Hvad pokker var nu det for noget? Kan man i det hele taget sælge sådan en bil, som vel er en kombination af noget stor SUV med en øverste bagerste halvdel hentet fra en sporty coupe.

Det kunne man. 443.000 købere har meldt sig under fanerne, og det kunne være interessant at finde ud af, hvad det egentlig var, der lokkede de mange til at købe netop den bil, men fakta er, at det har fået BMW til at lave nok en grimmert model X6, der har hentet det nyeste tæt på grimme element fra de seneste store modeller var BMW, – den overdrevent store nyre, der nu er så dominerende, at det er blevet en god del for meget.

Kabinen i ny X6 er noget mere vellykket end det ydre. Vi aner nye tendenser i en indretning, som ellers har stået meget stille de senere år. Positivt.

Teknisk er der ikke det store nyt omkring X6, 4,4 liter V8 og 530 HK i den kraftigste model, den går sikkert rent hjem i USA, hvor man fortsat ikke er så CO-2 forskrækkede, herfra daler ambitionerne til de der ønsker lidt mindre, og endelig er der to udgaver af 3-liters 6-benet diesel, som vi er meget store tilhængere af her på siden.

BMW’s 3-liters række 6’er er bare lækker, og hvis X6 var den eneste BMW med den motor, ville bilens grimhed ikke udelukke, at vi ville overveje netop denne bil, hvis vi boede i et land, hvor skat på biler var noget man læste om på udenlandske internetsider.

Ny X6 er vokset en anelse, vi lægger mærke til, at akselafstanden nu er meget tæt på de tre meter. Heldigt bilen er født med langsliggende motor, så man kan bygge lidt kraftigere styreudslag ind i hjulkasserne, ellers ville bilen være næsten umulig at parkere på den dansk parkeringsplads, vi lægger også mærke til, at netop sporvidden på forhjulene er øget lidt, ligesom man kan øge bilens frihøjde med fire centimeter, hvis man skulle få den tåbelige ide, at køre off-road med en BMW af denne type.

Hvis man gør, skal bilen såmen nok klare det meste, men det koster som regel en del på det karrosserimæssige, så det er ikke uden risiko, at køre sin store BMW SUV uden for alfar vej.

BMW X6 er først og fremmest en bil til det amerikanske marked, så derfor er det heldigt, at bilen produceres på mærkets amerikanske fabrik. Det betyder også, at bilen ikke tæller i det samlede BMW EU-regnskab, – det der bestemmer, om man sparer så meget på CO2 kontoen, at man kan slippe for økonomisk straf.

Den officielle premiere finder sted på biludstillingen i Frankfurt i september, og skulle der være smagsforvirrede danskere, der er parat til at slippe noget over en million kroner for den billigste model, vil bilen kunne leveres fra november måned.

BMW X6 er ikke velsignet med et kønt frontparti, men det går helt galt, når man ser den misforståede bil bagfra. En kæmpegigantisk SUV, med kikset loftshøjde over bagsædet og et næsten ødelagt bagagerum. Man skal ville det, hvis man køber X6 fra ny.

Pin It on Pinterest