Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. October '18 11:42 by Jørli Petersen

Officielt udsat …. men

Den nye Peugeot 508 skulle have haft officiel dansk debut i november, men Peugeot mangler biler. Derfor bliver den officielle debut udsat til januar, men de mest ivrige kan spørge forhandleren, om han skulle have et par biler til salg fra baglokalet, eller gemt under disken. De næste par måneder er 508 en “bukkevare”.

Den nye Peugeot 508 kan stadig købes i sedanudgave fra november og ud i flere års fremtid, men vil man gøre det helt officielt, skal man vente til et startskud engang i januar, hvor man samtidig kan fornøje sig over, at 508 SW eller stationcar er klar til salg.

På den måde sender Peugeot i modsætning til andre mærker begge type 508 på markedet uden nogen mærkbar forskel på tid, og 508 som stationcar er bilen, der traditionelt har størst tiltrækning blandt danske køberne, men den nye 508’er har et så anderledes og spændende coupe-design, at det måske, – måske ikke, kan få flere købere til at vælge 508 som 4-dørs sedan, selv om opskriften på ny bil lyder noget støvet og kedelig.

Bag den officielle forsinkelse af ny 508, finder man en ganske stor interesse fra andre markeder, selv om salget af denne type bil er gået mærkbart tilbage. For ikke så mange år siden, blevb denne type firmabil solgt i rigtigt høje styktal, i rigtigt gode år var vi oppe omkring 30 procent af det samlede danske bilsalg, men udvalget af klassiske firmabiler er i tilbagegang.

Peugeot har altid solgt rigtigt mange 407, 508 o.s.v. som stationcar, men designet på ny 508 er så anderledes med de lækre coupelinjer, at flere måske vælger den smarte frem for den mere praktiske.

Citroen C5 vender ikke tilbage, Toyota har stoppet produktion af Avensis, Ford sælger næsten ingen Mondeo, selv om den stadig ruller forsigtigt på samlebåndet, Nissan har ikke længere en Primera, så lige før opstart af det store firmasalg, som især er interessant i årets sidste måneder, handler om om ny Peugeot 508, Opel Insignia, Renault forsøger også at snige sin ind med Talisman, mens Alfa, Audi, BMW, Mercedes og Volvo bider de kendte bilmærker i haserne oppefra, takket været lavere afgifter og spændende leasingpriser.

Peugeot er da også forsigtige i deres prognoser omkring salg af ny 508. Vi starter med et mål på 1000 biler årligt, lyder det officiel tal fra den danske importør, det kan forhåbentlig bliver gjort til skamme med et højere antal solgte biler, men vi lægger ud med en skattemæssig belastning på 321.184 kr for en 130 hestes 508 diesel med 8-trins automatgear og en flot stak udstyr, og til de private kunder starter 508 4-dørs coupe med en pris på 400.000 kr for en 180 hestes benzin.

Der skrues op for der lækre, men hovedideen er det nye fra Peugeot med kontakter a la pianotangenter og det lille rat, der ikke dækker for de store instrumenter.

Absolut billigste diesel kan klares for 300.000 kr, så man kan komme under den pris Peugeot sætter som laveste beskatningspris til leasingkunderne, men en 130 hestes diesel med automatgear koster fra 365.000 kr, med 163 HK ryger vi op på 420.000 kr, mens topmodellen med 177 HK og alt i udstyr fra GT-line trækker 545.000 kr fra kassekreditten.

Peugeot 508 er allerede nomineret til titlen Årets Bil i Danmark 2019, netop nu er vi begyndt at se nærmere på 508’s generelle egenskaber og anvendelighed, – det tegner positivt, vi har gode førsteindtryk af 508, men holder lige hesten lidt i seletøjet, før vi kaster os ud i noget helt generelt, som i løbet af meget kort tid skal veksles til egentlige point.

Peugeot satser stadig på dieselmotorer som det mest solgte, og basismotoren er den nye 1,5 liters med 130 HK i grundudgave, også når den kører langs stranden på Fanø.

Pin It on Pinterest