Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. October '16 09:01 by Jørli Petersen

Og så en gang til for ….

Fiat Talento er 100 procent identisk med Renault Trafic og alle de andre. Desværre var testbilen en Euro5, selv om Euro6 trådte i kraft uger inden test på danske veje.

Fiat Talento er 100 procent identisk med Renault Trafic og alle de andre. Desværre var testbilen en Euro5, selv om Euro6 trådte i kraft uger inden test på danske veje.

Nej, ikke for Prins Knud, men for den undrende læser. Fiat Talento er afløser for Fiat Scudo, som er gået i midlertidig hi som modelnavn, men selv om navnet Talento er genoplivet fra en lang og glorværdig fortid blandt rummelige biler, er Fiats nye bil allerede en kendis.

Fiat Talento er en Renault Trafic, en Opel Vivaro, en Nissan NV300 eller en lidt tilpasset Mercedes Vito, og så kan man tilføje – alt det, men heller ikke mere.

Hvorfor Fiat valgte at udskifte samarbejdet med Citroen/Peugeot med en købt ny ”Scudo” får vi nok aldrig at vide. Hvilken grad af uenighed der opstod mellem de to koncerner er ukendt, men fakta er, at Fiat vel sagtens er dårligere stillet med ny Talento, end de var med en fælles model ny Scudo.

Fiat har valgt ekstra store bogstaver på  bagdøren, men det er også eneste forskel på de nu fire helsøskende.

Fiat har valgt ekstra store bogstaver på bagdøren, men det er også eneste forskel på de nu fire helsøskende.

Fiat er med sikkerhed bundet til et vist antal biler hvert år. Hvis en af de andre biler i samarbejdet ikke kan sælge det antal biler de har som mål, kan denne ledige produktion måske blive delt mellem de interesserede, så spørgsmål for Fiat er selvfølgelig, hvad vil de med ny Talento? Vil de dominere det danske marked, vil de gå Renault i bedene, eller har de tænkt sig at drille de tidligere (og nuværende) partnere. Det må fremtiden vise, men den første vurdering af Fiat Talentos ankomst til det danske marked, tyder på en lidt forsigtig fremtid.

Den officelle pris på Talento er ikke opsigtsvækkende. Bilens standardudstyr er også nogenlunde almindelig, og teknisk er der ikke noget at komme efter. Alt for mange biler har i dag nøjagtigt samme data, de har samme pladsforhold, samme læssehøjde og samme nyttelast.

Ukendt Euro 6

På trods af alle kendte fordele og meget få ulemper i ny Talento, var der trods alt lidt spænding inden første danske møde med Talento. Fiat havde til overflod valgt den udgave af de mange modeller, som vi mener er den klart bedste, motoren med kun en turbo og 120 HK, – det er også den eneste model i det brede modelprogram, der har fået anerkendelsen Gul og Godkendt.

Efter at have følt Talento Euro 6 lidt på tænderne i det store udland i juni, havde vi selvfølgelig håbet, at den version vi kunne låne hos den danske importør i slutningen af september, var en Euro 6, især fordi de nye miljøkrav var trådt i kraft uger forinden en test i Danmark.

Første møde med Fiat Talento midt i juni 216. Lille blåt dæksen til påfyldning af AdBlue, bilen er en Euro6.

Første møde med Fiat Talento midt i juni 216. Lille blåt dæksel til påfyldning af AdBlue, bilen er en Euro6.

Test af dansk Fiat Talento i slutningen september. Intet blåt dæksel til påfyldning af AdBlue. Bilen er en Euro5.

Test af dansk Fiat Talento i slutningen september. Intet blåt dæksel til påfyldning af AdBlue. Bilen er en Euro5.

Men nej. Fiat Talento viste sig at være en Euro 5, en bil som vi ikke kan gøre ret meget ved, og en bil som vi ret beset ikke behøver at tage stilling til. Hvorfor Fiat vælger at sende en ”gammel Talento” ud til anmeldelse, må fortone sig i det uvisse.

Her skal vi beklage, at Fiat vælger at hente og registrere en testbil, som er født for gammel allerede før nummerpladerne er skruet på. Vi kørte Talento Euro 6 i Italien midt i juni måned, så bilen er klar og fungerer. At lave en egentlig test af en bil, som ikke længere overholder danske miljøkrav, er for det mest spild af tid. Vi kan nøjes med at konstatere, at Talento er lig med sine søstermodeller, at der ikke er detaljer i udstyr, som ikke kan fås hos andre, og at den officelle listepris ikke giver anledning til hævede øjebryn.

Hvor meget Fiat så vil give i rabat er noget helt andet.

 

Fiat Talento 1,6 MJT 120

Den gode indretning af kabine, er en af årsagerne til anerkendelsen Gul og Godkendt, men eneste forskel mellem Fiat og de andre, er de røde logo midt i ratcenter.

Den gode indretning af kabine, er en af årsagerne til kvalitetsstemplet Gul og Godkendt, men eneste forskel mellem Fiat og de andre, er det røde logo midt i ratcenter.

Pris: fra 204.900 kr excl. moms

Pris for testbil: 219.900 kr excl. moms

Motor: 1,6-liter 4-cyl

6-trins man

120 HK v. 3500 o/m

300 Nm v. 1750 o/m

0-100 km/t: 12,4 sek

Tophastighed: 168 km/t

ECE-snit: 13,8 km/l

Kørevægt: 1856 kg

Totalvægt: 3030 kg

Trailer: 750/2000 kg

Pin It on Pinterest