Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. January '21 10:48 by Jørli Petersen

Og så en gang til……

Toyota Proace City Verso er en af de biler, der kan købes med flere navne, men står der Toyota på fronten, får man lidt ekstra på garanti og forhandlerservice.

Ikke for Prins Knud, men for den tidligere meget populære familieflytter, der bedst kendes under navnet Berlingo. Dagens modelprogram for Toyota, har på forunderlig vis fået sneget Berlingo ind hos Toyota, og det hele handler om varebiler, hvor Toyota har et samarbejde med franske PSA. Når Berlingo bygges som varebil i den afdeling, hvor Toyota er medlem, kan de selvfølgelig også få City Verso ud til forhandlerne, og på alle leder og kanter kalder det på respekt, når Toyota siger, – selvfølgelig skal vi også tilbyde vores kunder en ægte børnecontainer.

Hvis vi skal drille Toyota lidt ekstra, må det handle om dieselmotorer. Toyota har lyst dieselmotoren i band, her gider vi kun benzin, el,  brint og hybrid, lyder det messende fra Toyota, men hov, – Proace City Verso fås som ganske fortrinlig diesel med 1,5 liters motor 130 HK og en rigtig god gearkasse, og jo da, dieseludgaven er også på programmet, så helt hellige er Toyota altså ikke.

Tænk på en motor

Det er samtidig værd at bemærke at Opel, som også har adgang til samme udvalg af biler som Toyota, ikke har taget Combo på hvide plader til Danmark, men det er også interessant, at hvis man vælger Toyota frem for Citroen og Peugeot, får man samtidig en noget bedre garanti med i købet, ligesom man får et forhandlernet, der er notorisk berømmet for høj kundeservice. Hvis man skulle være uheldig at få problemer, står man afgjort rigtig godt klædt på hos Toyota, så når bilerne er helt ens, hvorfor så ikke gå efter de blødere værdier?

Syv sæder i City Verso, og de fem kan pilles ud.

Udsigt fra række tre.

Testbilen er en lidt sjælden blanding af det vi normalt oplever. City Verso, som vi vælger at kalde bilen, fås i to længder, d.v.s. 5- eller 7-sædet, og testbilen er den lange. Udstyrsniveauet hedder Family, det er højt for City Verso, mens motorprogrammet er holdt i den lave ende.

Med 1,2 liters 3-cylindret og 110 HK er vi langt fra i ukendt land. Det er en motor, vi har oplevet i flere sammenhænge, og det er ikke en motor, der får os til at lede i håndbogen for positive tillægsord. Motoren er 3-benet, det betyder altid minus, men det mest overraskende ved testbilen er trods alt, at Toyota ikke spiller ud med de stærkeste kort når man skal vælge sin testbil, i stedet lander man på den version, som sikkert bliver meget almindelig, for de mennesker der går op i børnecontainere, tillægger motoren mindre betydning, også selv om der er syv sæder i bilen, og dermed kan blive en bil med ganske pænt læ. Se blot på totalvægten der løber forbi de 2200 kg. Der kan være rigtig langt til Gardasøen med den opskrift på en fyldt familiebus.

Egnet til flyttekasser

På den baggrund kan vi anbefale, at man gennemtænker sit motorvalg meget grundigt, før der handles. Hvis man på nogen måde har et kørselsbehov, der berettiger en dieselmotor, er det helt sikkert den version vi anbefaler. Vi kender samtlige udgaver af bilen, og vi er ikke det mindste i tvivl, men hvis man kun skal køre den sammenbragte familie til og fra biffen og Burger King, og aldrig får noget, der ligner almindelig driftstemperatur i maskinrummet, så skal man vælge benzin.

Adgang til række tre fra venstre skydedør kræver, at dobbeltsædet lægges ned.

Række to er ikke tre individuelle sæder, men et enkelt og et dobbeltsæde.

Men: City Verso er først og fremmest det praktiske. Det er bilen der kan det meste, i en snæver vending kan man klare en større udflytning til sommerhuset, vi har ikke målt bilen på den måde, men vi er sikker på, at der kan være adskillige flyttekasser i bilen, som på den måde også er velegnet til de mange skilsmisser, der pludselig kan stille krav til noget rummelig bil. Efterfølgende går bilen naturligt ind i bodelingen, hvor den selvfølgelig bør følge børnene, for City Verso er børnenes bil. Det er den praktiske bil.

Man skal have tæt omgang med City Verso gennem længere tid, før man for alvor finder ud af, hvor praktisk bilen egentlig er, og så skal vi selvfølgelig tilføje, at de tidlige lystmorderiske hentydninger der har været anvendt omkring City Verso og især dens forgængere, ikke længere er så gangbare, for dagens bil kører væsentligt bedre end den første model, der tit blev udset som ønskværdigt bombeoffer.

City Verso er bedre end sit rygte, og dagens køreoplevelse er slet ikke så ringe, og komforten i førersædet er ganske god.

Skydedøre har tidligere betydet dårligere sideruder, men i dag er det ikke et problem. Almindelig elektrisk siderude i bilens to gange skydedør.

I dag er det kun designet, der kan virke stødende på en del af bilkøberne. Køremåden er, – hvordan skal vi udtrykke det, – ganske god. Det er ikke den store oplevelse at køre City Verso, men den er meget bedre end sit rygte og sit design, det virker som alle knaster efterhånden er høvlet af bilen, men det er som det altid har været med en bil som City Verso. Hvis dit hjertes udkårne en dag kommer hjem, og taler med drømmende øjne om City Verso som den næste bil, så er der ugler i mosen.

Det er en alvorlig advarsel om en anderledes familie, en anden fremtid, et nyt børneværelse og alt muligt andet end det det handler om, for som sagt, City Verso er børnenes bil, hvor de tidligere modeller havde en bredere køberskare, som nu har fundet sig til rette med den nye type cross-over eller SUV look alike. Derfor er salget af biler som City Verso faldet markant de senere år.

Toyota Proace City Verso 1,2

I lang udgave er Toyotas børnecontainer en rigtig stor bil. Især i den lange 7-sædet udgave, men der er plads for hver eneste krone. 

Pris: fra 244.900 kr

Pris for testbil: 326.275 kr

Motor: 1,2-liter 3-cyl

6 man

110 HK v. 5500 o/m

230 Nm v. 1750 o/m

0-100 km/t: 11,5 sek

Tophastighed: 174 km/t

Forbrug: 14,3 km/l

Kørevægt: 1667 kg

Totalvægt: 2240 kg

Trailer: 720/950 kg

CO2: 158 g/km

Pin It on Pinterest