Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. September '17 21:54 by Jørli Petersen

Opel med superdiesel

Med 480 Nm ved 1500 omdrejninger, er den nye Opel diesel den kraftigste standardmotor målt på moment i nyere tid.

Opel er netop blevet en del af PSA koncernen, og med i købet har PSA fået en helt ny dieselmotor, som indtil videre bliver bygget på Opels tyske motorfabrik i Kaiserslautern.

Det er næsten som om ægget lærer hønen at lave motorer, for PSA og fransk bilindustri har været i front med diesel i årtier, mens Opel har købt deres maskineri hos andre, primært hos Fiat. Nu har Opel selv lært kunsten, det viste de med deres egen 1,6 liters, og nu følger en 2-liters, som ser rigtig godt ud vurderet ud fra de første oplysninger, der er følgende.

2-liters 4-cylindret biturbo der lægger 210 HK og 480 Nm allerede ved 1500 omdrejninger.

Øvrige data hænger sammen med den bil, der får glæde af den nye Opel diesel, og den første af alle er den nye Opel Insignia Coutry Tourer, som frit oversat til dansk betyder stationcar.

En Opel Insignia stationcar med 210 brutale dieselheste, som altid er kombineret med en 8-trins automatkasse og 4-hjulstræk, og de rå data oplyses til 7,9 sekund til de første 100 km/t, mens tophastigheden er 233 km/t.

Den voldsomme Opel må også køre 2200 kg på krogen.

Insignia stationcar 2,0 superdiesel får officiel premiere på biludstillingen i Frankfurt, og den ventes til Danmark sidst på året. Prisen er særdeles ukendt, dels p.g.a. pågående forhandlinger om nye danske afgifter, og dels leasingselskabernes interesse for bilen, for langt de fleste Insignia stationcar vil blive registreret som firmabiler på leasingaftaler.

Pin It on Pinterest