Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

28. June 13:34 by Jørli Petersen

Opel-nyt

Opels nye logo. Det gamle var ikke godt nok. Måske derfor der ikke blev solgt så mange biler som man havde i tankerne.

Endnu en trist nyhed for de mange Opel forhandlere. Faktisk kunne sommerens nyhed ikke være meget værre end den er, for det er ikke nogen ny model, det er heller ikke noget, der giver øget salg eller indtjening for den sags skyld, det er endnu en udgift til plagede forhandlere, for et ikke nærmere specificeret sted i enten Rüsselsheim eller måske i Paris, har en eller anden ny topchef får en genial ide.

Det allerførste logo fra Opel var en stort A. Selvfølgelig A for Adam.

Vi må nødvendigvis have et nyt logo, har pågældende chef meddelt kort efter sin tiltrædelse, arbejdet blev sat i gang, og allerede næste kvartal kunne den nye chef indkassere den første bonus, for hvilken god ide. Det må nødvendigvis få folket til at flokkes om alverdens forhandlere, kan man høre de mange rygklappere bedyre.

-som hurtigt blev ændret til noget der krævede mindre plads på fronten.

Både Adam og hjembyen var nævnt i et tidligt logo.

Nå. Det er ikke noget vi ved med sikkerhed, men det er påfaldende, at så mange bilmærker skifter logo så ofte. Det er som om man ikke vil vedkende sig fortid og arv, man glemmer alt om fortiden, og i Opels fortid var det den ene rustbunke, der afløste den anden, – som det var tilfælde med så mange andre biler fra andre mærker, og løsningen var altid en ny model, og når vi ser på tidslinjen, et nyt logo, som skulle kendetegne noget nyt.

I 1899 gik der cykler i foretagenet.

Vi har været der før, og det er ikke sidste gang, vi kommer til at kommentere de mange nye udlægninger af noget nyt. Hvis vi ser tilbage, – ikke ret langt, var vi ude efter Peugeot, som også mente man måtte have et nyt logo, nu hvor koncernen blev større og skiftede navn til Stellantis, og mens man præsenterede det nye logo, kunne vi hurtigt konstatere, at det var uhyggeligt tæt på det logo, der blev præsenteret som noget nyt tidligt i 60’erne.

Tænk på alle de mange penge man kunne have sparet på nye skilte, nye farver, nye facader, nyt brevpapir, visitkort og meget, meget mere, hvis man havde beholdt logoet fra 60’erne, og blot genopfrisket løvelogoet 60 år senere.

Første gang betegnelsen Blitz dukker op, er i forbindelse med en nye 2,5 t lastbil, der var udstyret med ny 6-cylindret rækkemotor på 3,5 liter. Denne lette lastbil gik under tilnavnet, – Den hurtigste lastbil..

Lynet fra Opel var fortsat kun for skriftkloge i 30’erne.

Nu er det Opels forhandlere, der skal til lommerne. Alt det vi netop har beskrevet, skal gentages nok engang. Nye skilte og hele møllen, – hvad kommer det til at koste, ingen ved det med sikkerhed, men det hører med til historien, at en Opel forhandler i Hamborg, sælger betydeligt flere biler end Opel forhandleren i Herning. Det er sikkert også dyrere at udskifte alle skilte og visitkort i Danmark, om ikke andet, så fordi vi har højere lønninger end de fleste, og som regel en højere moms, og selv om momsen kan trækkes fra hos forhandlerne, skal denne merudgift lægges ud som en ekstra pris på hver enkelt solgt bil i løbet af et år, ligesom profitten på reservedele skal have et nøk, og er det ikke nok, må man ty til timepriserne på værkstedet, og hvis man gør det, skræmmer man endnu flere kunder over til ikke-mærke værksteder, som i dag kan give samme garanti som det autoriserede værksted.

Første tilløb til et lyn, er denne “tingest”, som ikke er en torpedo, men et stiliseret luftskib, som var det ultimative i 30’erne.

Det var så et opråb fra andedammen, og vi er sikre på, at man ikke forstår den danske problemstilling i Tyskland eller Frankrig, hvor forhandlerne sælger mange flere biler. Men i de små lande, hvor man både skal sikre en god geografisk dækning, og en fornuftig indtægt til den enkelte forhandler, er alle nyheder om endnu et nyt logo en rigtig trist nyhed. Og så var den Opel-ferie ødelagt.

Det første lyn i Opels logo på personbiler dukker først op i 1964. På varebiler blev lynet benyttet fra 1952.

Alle de mange Opel logoer gennem årene. Den med present gælder også i juni 2023, men ikke meget længere. De første biler med nye logo kommer sidst på året.

Pin It on Pinterest