Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. October '20 17:20 by Jørli Petersen

Opels 4×4

Opels største udgave af Grandland som plug-in hybrid, lægger 300 HK, og stryger til de første 100 på 5,9 sekunder.

Opel Grandland som plug-in hybrid. Reaktionen fra langt de fleste læsere kan være, – nå da, endnu en bil fra samme skuffe som så mange nyheder i denne corona tid, men dykker man lidt i Opels nye SUV, lander Opels nyhed et godt stykke fra det vi normalt ser fra den franske PSA koncern, hvor opskriften på alle elektriske nyheder er, en elmotor på 136 HK plus en batteripakke i varierende størrelse.

Super simpelt og super let at strikke sammen på fabrikken. Det svarer til at smække en 1,3 motor i alle modeller fra Peugeot i 80’erne, hvor den eneste forskel på bilerne var tankens størrelse.

Derfor er netop Grandland PHEV interessant. Motoren der driver værket så at sige, er en 1,6 liters turbo benzin, der er trimmet til at lægge 200 HK.

Dertil har Opel lagt en 109 hestes elmotor i forlængelse af den trækkende aksel til forhjulene, men Opel er slet ikke færdige, man har også lagt den samme elmotor på 109 heste til at drive baghjulene, og på den måde blev Opel Grandland pludselig en ægte SUV, ligesom den er Opels første plug-in hybrid.

Her er den afgørende forskel på Opel og de franske fætre. Det er klassisk Opel, det er velfungerende, og så laver Opel sæder i særklasse.

Samlet yder Opels Grandland PHEV 300 HK, de første 100 km/t er overstået på 5,9 sekund, og selve batteripakken, der er gemt under bunden af bilen, er på 13,3 kWh, som igen giver den teoretiske rækkevidde på 63 km, som måske kan blive lidt bedre, hvis man kører den helt rigtige type bykørsel.

Sammen med Grandland til opladning, sender Opel også en mere enkelt type hybrid på markedet. En bil der ikke kan sættes i stikkontakten. Her er opskriften nogenlunde den samme, men med nogenlunde mener vi også mere enkel. Der er kun motorisering på forhjulene, den samlede effekt er 225 HK, og prisen på denne Grandland er 300.000 kr.

Som det er tilfældet med rigtig mange el- og hybridbiler på det danske marked, er der skruet voldsomt op for udstyret, og det gælder også for Grandland. Når der ikke er afgift på biler, eller kun meget lidt afgift, kan man ikke reducere prisen ret meget ved at sælges en skrabet model som det kendes fra de traditionelle biler, og derfor er der skruet helt op for Grandland Plug-In Hybrid, hvor prisen er sat til 400.000 kr på nær et par småører.

Bilkendere vil måske spørge, om Opel Grandland er en selvstændig model, eller den også i denne udgave af nært beslægtet med Peugeot 3008, og svaret er ja. Opel Grandland er Opels udgave af 3008, den er ægte Opel med Opel kabine og instrumentering, der kan især være forskel på siddekomfort, for Opel er berømmet for sine gode sæder, men teknisk er Grandland identisk med den 3008, der også er kommet som PHEV.

200 heste fra 1,6 liters benzinmotor på forhjulene tilsat en 109 hestes elmotor. På bagakslen er det samme 109 hestes motor, men samlet måles maksimal ydelse til 300 HK.

Pin It on Pinterest