Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. January '16 21:06 by Jørli Petersen

Opels næste klassiker

 

Som udstillingsmodel, har den nye Opel GT meget brede el-dørs, som løber ind bag bilens forhjul når de åbnes. Det giver lidt mere plads når man skal ud af bilen på et færgedæk.

Som udstillingsmodel har den nye Opel GT meget brede el-døre, som løber ind bag bilens forhjul når de åbnes. Det giver lidt mere plads, når man skal ud af bilen på et færgedæk. En løsning der kun er mulig, når en bil har langliggende motor

Opel GT er stadig et koncept, det er Opels store shownummer ved forårets biludstilling i Geneve, men Opel og GM er også kommet så meget til hægterne efter flere års krise, at der meget let kan være en ny Opel GT på gaden inden for en meget nær fremtid.

Den nye GT har meget tilfælles med fortidens GT fra 1968. Klaplygterne er væk fra den nye model, men en bagklap som ikke kan åbnes udefra, er genoplivet fra den tidligere GT, det samme gælder den dobbelt udstødning placeret i midten, og den tekniske grundopskrift kunne også være skrevet i 1968 med langsliggende frontmotor, baghjulstræk og lav vægt, hvilket var helt naturligt for nye biler for 50 år siden, men så er det som om kæden hopper af hjulet, for Opels hitte-påsomhed betyder også, at man har stoppet en 1-liters 3-cylindret motor i det kæmpestore og meget lange motorrum, hvor man kan sidde med sin madkurv, mens man kikker undrende på Opels morsomhed, for en motor af den type, vælger vi at opfatte som en forårsspøg, som ikke bliver ført ud i livet.

Spændende detaljer

Egenvægten på Opel GT er under 1000 kg, tophastigheden oplyses til 215 km/t, de første 100 er overstået på 8 sekunder, og det er et bevis på motorens begrænsninger, selv om effekten er 145 HK, og der skulle være 205 Nm til rådighed, når det er bedst.

Det meget lange motorrum har plads en 8 -cylindret rækkemotor, mens Opel hygger sig med en 1-liters 3-benet, som vi napper fra den humoristiske side.

Det meget lange motorrum har plads en 8 -cylindret rækkemotor, men Opel hygger sig med en 1-liters 3-benet, som vi napper fra den humoristiske side.

Røde forhjul bliver næppe standardudstyr på en kommende produktionsmodel

Røde forhjul bliver næppe standardudstyr på en kommende produktionsmodel

 

 

 

Designet på den nye GT kan meget let gå videre til det vi tror bliver den model GT, som får debut engang i 2017. Det der ikke bliver en realitet på produktionsmodellen er de manglende dørgreb, udstillingsmodellen har el-døre, endda meget brede, og når de åbnes, løber en stor del af døren ind bag bilens store røde forhjul, som heller ikke bliver til virkelighed.

Opel GT konceptet har heller ikke vinduesviskere, den har heller ikke udvendige sidespejle, men to store bakkameraer som giver bedre udsyn bagud uden døde vinkler, og så er bilens sideruder trukket så langt ud i døren, at de flugter med dørens lakering. En detalje som vi heller ikke tror bliver til virkelighed, hvis bilen også skal kunne sælges til en anstændig pris.

Til gengæld tror vi på, at udstillingsbilens sekventiel gearkasse kan blive til virkelighed i en fremtidig GT. Spændende hvis Opel tør, men den nye Opel GT er dristig på næsten alle måder, og frækhed belønnes. Vi øjner en fremtidig klassiker.

Klappen til bagagerummet kan ikke åbnes udefra, nøjagtigt som på den tidligere Opel GT fra 1968. Den dobbelte udstødning i midten, er også en hyldest til legenden.

Klappen til bagagerummet kan ikke åbnes udefra, nøjagtigt som på den tidligere Opel GT fra 1968. Den dobbelte udstødning i midten, er også en hyldest til legenden.

Pin It on Pinterest