Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. October '17 15:26 by Jørli Petersen

Opgør på Crossover

Hjejlen er hevet på land, mens Kia Stonic er klar til at stævne ud. Et passende billede på fremtidens populære type bil, hvor den gamle familiebil trænger til et grundigt eftersyn, mens de nye typer stævner mod nye salgsmål.

Årets Bil i Danmark 2018 er rykket lidt nærmere. Dag et på Jyllandsringen er overstået, og det meget varierede felt af mulige vindere, domineres af en række helt ny biler i den såkaldte cross-over klasse.

Biler som gerne vil ligne en SUV eller lille 4-hjulstrækker, men i langt de fleste tilfælde er en crossover kun søde drømme og blikfang, men vi kommer ikke uden om, at de mest populære biler de næste år er kompakte og høje biler, som desværre – i langt de fleste tilfælde er forsynet med skrækkelige motorer.

Indtrykket fra dag et er skrotmotor mod snotmotor i langt de fleste tilfælde, nogle af motoriseringerne er så ringe, støjende og utiltalende 3-cylindrede karikaturer af motorer, at de allerede nu er fravalgt af Bursd.com udsendte.

Favoritfeltet vurderet efter dag et er: Ford Fiesta, Kia Rio, Nissan Micra, Seat Ibiza, Suzuki Swift og VW Polo i det vi kan kalde den danske familieklasse, som er godt og grundigt i åben dyst med biler fra crossoverklassen. Her er det Citroen C3 Aircross, Kia Stonic, Opel Crossland X og Seat Arona der slås om et af hver jurymedlems fem krydser, som samlet skal tælles og vejes, før der kan blive sat navn på årets fem nominerede biler.

Den endelig vinder af titlen Årets Bil i Danmark 2018, findes torsdag den 30. november.

Citroen C3 Aircross har fået forsinket dansk debut, men de første eksemplarer er klar, så den nye Citroen kan deltage i årets opgør på spændende nye biler.

Seat Arona, – nej, det er ikke en trykfejl og efterfølger til den tidligere Arosa, men Seat vil også være med i kampen om den moderne bilist, der er på udkik efter noget kompakt og højt.

Pin It on Pinterest