Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. July '19 09:04 by Jørli Petersen

Ford F-loko

Her er opgaven. 10 tomme togvogne og 42 fabriksnye Ford F-150. Samlet vægt lidt mere end 450.000 kg.

Det er ingen nyhed, at Ford arbejder med elektriske køretøjer. Det er heller ingen overraskelse, at en af de kommende el-biler bliver den mest solgte bil i USA i det hele taget, en F-150, ligesom det ikke kan komme bag på de fleste, at Ford ligger et godt stykke efter en længere række konkurrenter, når det handler om elektriske køretøjer.

Til gengæld er Ford dygtige til at slå på tromme for deres nyheder, og dette påhit med at spænde en prototype af den kommende elektriske F-150 foran en masse jernbanevogne, og lade bilen give den i rollen som lokomotiv, er en anderledes og sjov ide.

Der står som bekendt en kvinde bag alt, bag den mest solgte bil i USA hedder kvinden Linda Zhang.

Det var Fords chefingeniør for F-150 Linda Zhang, der stod i spidsen for det pudsige forsøg med el-Ford som trækdyr, og det var ikke den lette type læs man havde planlagt.

Ford havde fundet 10 tomme togvogne, som normalt bruges til transport af nye biler, og for ikke at gøre det alt for let, på flere måder, kørte man 42 fabriksnye standard model Ford F-150 op i de tomme togvogne, hvorefter den stod på den ultimative trækprøve.

Hvordan Ford fik de trækkende hjul stampet så hårdt i asfalten, at det ikke gik op i elektrisk hjulspin, ved vi ikke, men vi kan se på den medfølgende video, at den elektriske Ford F-150 rent faktisk trækker de 10 fuldt læssede togvogne, hvor vægten opgives til at være mere end en million gode amerikanske pund eller pounds, som er lige en anelse mere end 450.000 lige så gode EU kilo.

Trækprøven er startet. Prototype F-150 trækker det bedste den har lært, mens der holdes øje fra sidelinjen. Bemærk den lave bagende på F150.

Ganske flot af et el-køretøj, som netop er god til at lægge alle kræfter fra stående start, også flot af den orange uldsnor mellem togvogne og F-150, og så er der en masse ting vi ikke ved. Vi kender ikke vægten på loko-versionen af F-150, ved kender ikke batteripakken, og vi ved ikke hvor langt en elektrisk F-150 kan slæbe de 10 læssede togvogne, før der igen skal pumpes frisk strøm på batterierne.

Til gengæld har Ford fået fortalt, at man er på vej med en fuldt elektrisk F-150. Nu mangler vi kun et start tidspunkt for den elektriske F-150, som ikke ser ud til at få en europæiske Ford kollega.

Det er en protype, og den er med stor sandsynlighed meget forskellig fra den kommende fuldt elektriske Ford F-150, men nu er det bevist, at Amerikas mest solgte bil også kan bruges som lokomotiv.

Pin It on Pinterest