Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. July '21 07:59 by Jørli Petersen

Pakkeløsning

Opel Corsa-e deler teknik med en masse andre biler, for PSA koncernen har åbenbart kun en enkelt drivlinje.

Flere biler, så forskellige og alligevel så ens. Oplevelsen af Opel, – man skulle næste tro det var med vilje, er væsentlig anderledes end den er, når man møder Peugeot 208e, men fakta er også, at netop disse to biler er meget ens.

Derfor adskiller de to biler sig fra design og netop – oplevelse. Her er Peugeot 208e den populære topsælger, en bil der nærmest kan kaldes klasseløs, for alle kan køre en Peugeot 208 uden at vække opsigt på nogen måde, mens Opel har fået et andet image. Mere støvet vil mange mene, men vi er ikke enige.

Opel har udviklet sig kraftigt de senere år, det er en stadig proces til at gøre ting anderledes og bedre, det har været en proces til en bedre kvalitet, men den seneste udvikling hos Opel har som bekendt være mere end en paladsrevolution, Opel er nu en del af PSA, ved købet blev den næsten færdigudviklede Corsa smidt i brokkassen, og selv om vi sikkert har en masse design fra den oprindelige model, er hele platformen og stort set al teknik rene franske pakkeløsninger, og således forholder det sig også med Corsa-e, men fællesskabet er helt komplet.

Klassisk Opel med fortrins godt, men også med den lille koncern-knap, der øger effekten fra de første 100 til de maksimale 136 HK.

PSA koncernen har kun denne ene elektriske drivlinje. Det er en løsning med en motor på 136 HK, det er en el-bil, hvor man skal trykke på en knap, for at få alle 136 til rådighed, når man bare starter bilen om morgenen, kører med med 100 HK, som i mange tilfælde er rigeligt, for vi går tager hul på næste del af historien ved at oplyse, at bilen er nok en bybil, som det er tilfældet med stort set alle el-biler.

Sommer og vinter

Batteripakken i Corsa-e er på 50 kWh, det er en pæn stor pakke målt efter bilens størrelse, det giver en tilforladelig rækkevidde, men der er stor forskel på hvornår eller mere korrekt, -på hvilket tidspunkt af året man kører Corsa-e, for mens vi kunne få nogenlunde rækkevidde og funktion, herunder ladefunktion i Corsa-e, fandt denne test sted i det der svarer til ganske pænt dansk sommervejr, stadig under de grader man foreskriver når en el-bil skal testes for data, men test af Peugeot 208e fandt sted under vinterforhold, så på en måde har vi testet bilens formåen både let forsommer og dansk vinter, og forskellen er markant.

Ladekablerne er på plads. Med de to i bagagerummet, kan man bruge i alt tre typer opladning.

Men tilbage til Corsa, der som den mere traditionelle udgave af Opels populære sællert, holder godt fast i en række af de dyder vi godt kan kalde tyske. Især i kabinen mærker en tidlig, direkte linje fra fortiden. Her er den største udvikling den helt almindelige centerskærm, der finder i alle biler i 2021, men resten er tillidsvækkende, det er klassisk indretning, det er rat i normalstørrelse, og så kan Opel noget med sæder, som man altid skal være opmærksom på, så hvis nogen skulle finde på at kalde Opel for støvet, vil det i dag udelukkende handle om kabinen, og så er det skudt noget over målet.

Da vi testede den traditionelle Corsa, var vi ret tilfredse med bilens køreegenskaber. Der var ikke noget kedeligt eller gråt i den nye Corsa, både styring og undervogn var nydeligt sat op, det var en ganske god køreoplevelse, som ligger over klassens gennemsnit, men alt det er delvist ødelagt når den klassiske motor pilles ud og erstattes af en masse batterier, der sker noget med bilens vægt, og selv om vægtforøgelsen ligger så langt mod asfalten som muligt, går det ud over det bilnøder kalder handling.

Vægt betyder noget

Det er rigtig svært at skjule øget vægt. En standard Corsa-e med en vægt der starter over 1500 kg har betydning, men trods det, kan vi ikke udsætte noget på den elektriske Corsa, den snor sig ganske pænt rundt på forhindringsbanen, men det dynamiske er væk.

Corsa har ikke kun sin egen personlighed, den har også en let anderledes køremåde en søstermodellen fra Frankrig.

Pludselig er Corsa som stort set alle andre el-biler forvandlet til helt almindelig transport fra A til B. Det er transport inden for byens beskyttende mure, om sommeren kan man godt risikere at smutte til nabobyen, men om vinteren skal man tage sine forholdsregler, og det er ikke noget særligt for Corsa, der deler teknik med den elektriske Opel Vivaro og mange andre el-biler fra koncernen, forskellen er ikke noget med lyd, det handler kun om hvor mange batterier man har sat samme i rækken. Jo flere, jo længere rækkevidde, og her klarer Corsa-e sig flot i bykørsel, mens rækkevidden reduceres markant, så snart men lægger bilen ud på motorvejen.

Opel Corsa-e 50 kW

Pris: fra 229.990 kr

Klassisk hatch-back er stadig en populær type bil i Danmark, og så er denne elbil fra Opel, i modsætning til mange andre fødte elbiler, ikke spor grim.

Pris for testbil: 280.490 kr

1 – aut

136 HK

260 Nm v. 0 o/m

0-100 km/t: 8,1 sek

Tophastighed: 150 km/t

Batteripakke 50 kWh

Spænding ?

Rækkevidde 334 km

Kørevægt: 1530 kg

Totalvægt: 1920 kg

Trailer: 0/0 kg

Pin It on Pinterest