Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

26. January '17 13:47 by Jørli Petersen

Panda møder Dacar

 

I modsætning til de fleste konkurrenter i Rallye Dacar, er denne Fiat Panda baseret på en standard model 4X4, til lidt ekstra forstærkninger og en 2-liters diesel med 180 HK.

I modsætning til de fleste konkurrenter i Rallye Dacar, er denne Fiat Panda baseret på en standard model 4X4, tilsat lidt ekstra forstærkninger og en 2-liters diesel med 180 HK.

Det behøver ikke at skingrende dyrt, at deltage i Dacar Rallye, som på trods af navnet, har været afviklet i Sydamerika siden 2011.

En af de mindre kostbare metoder til deltagelse, er ved at købe en standard Fiat Panda 4×4, forstærke bilen hist og pist, nok mest i bunden, men ikke så meget som man skulle tro, forlyder det fra Fiat Italien. Dertil kommer alle sikkerhedssystemer i bilen, andre sæder o.s.v., og den traditionelle Panda motor får en tur på udskiftningsbænken, og erstattes af en 2-liters Fiat diesel med 180 HK.

Ganske spændende. En Panda med 180 dieselheste!

Den lette, men også meget standard-betonede Panda gennemførte samtlige etaper og den samlede løbsdistance på 9000 km i det sydamerikanske Dacar-Rallye, der blev afviklet i Bolivia, Paraguay og Argentina, og selv om navnet er ændret fra Panda 4×4 til PanDacar, kan man godt fristes til at spørge, om en sådan topversion af Panda måske kan tænkes at komme i produktion?

Måske under navnet Abart!

Pin It on Pinterest