Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. November '18 22:27 by Jørli Petersen

Panda on the rocks

Panda City Cross er fræk og pågående i sit design, men det er ikke en Panda 4×4. City Cross har det bedst med fast grund under hjulene.

Fiat har meldt Panda ud af den evige dyst om at være den billigste bil i micro-klassen, til gengæld har man sat mere udstyr på Panda, og med udstyr menes seks air-bags og nødbremse, plus en lang række større og mindre forbedringer, som alt i alt giver bedre daglig komfort.

Den nye topmodel hos Panda er en City Cross, en rigtig hjerteknuser, der sender en større bunke ekstra italiensk charme ud over den i forvejen brugsvenlige Panda, som er en af de meget få, der også må køre med trailer til containerpladsen eller byggemarkedet.

Masser af anderledes signaler fra Panda City Cross.

Motoren i Panda City Cross er til gengæld meget traditionel Fiat. Det er en 1,2 liters med 69 HK, og heldigvis kan vi bringe i erindring, at motoren er 4-cylindret. En velprøvet motor, men dog ikke en motor, der på nogen måde skiller sig ud fra den store mængde af hverdagsmotorer.

Charmebøffen fra Panda er dænget til med udstyr, men bilen er som navnet antyder, en bil der foretrækker byer frem for krævende kørsel i terræn.

City Cross er ikke en Panda 4×4. Denne model findes ikke på det danske modelprogram, og det er lidt ærgerligt, at danskere ikke har mulighed for at købe den off-roader, der kan drive mange producenter af større off-roadere til vanvid, når vi efter off-road test af en eller anden avanceret off-roader kan meddele, at vi ikke har været ude i terræn, som vi ikke kunne forcere i en Panda 4×4.

Bag det barske ydre banker en helt almindelig hverdagsmaskine. Fiats kendte 1,2 liters med 69 HK, som heldigvis er 4-cylindret, og det hæver denne motor over den kedelige grå 3-benede masse.

Prisen på Panda City Cross er sat til 144.000 kr. Når Panda 4×4 ikke findes på det danske modelprogram, kan det hænge sammen med bilens pris, for i Tyskland koster en Panda 4×4 omkring 5000 ekstra Euro, og tilsat lidt danske afgifter, vil det bringe Panda 4×4 op i en helt urealistisk prisklasse.

Derfor må vi nøjes, mens øjnene fornøjes over den anderledes og friste Panda.

Panda er en bil i micro-klassen, men derfor kan man godt smække en god portion udstyr i bilen. I tilgift har man en lidt høj kørestilling, der giver lidt bedre overblik over trafikken.

Pin It on Pinterest