Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. December '18 21:48 by Jørli Petersen

Partner rykker frem

De første demobiler er kommet til Danmark og det kunne se ud, som om Peugeot rykker helt frem i vognen, og skal være den vigtigste forhandler af den nye fælles varebil, der bedst kendes som Citroen Berlingo. Den danske importør sælger samme bil for Peugeot, Citroen og Opel.

Selv om den nye Peugeot Partner med familie er kåret som Van of the Year 2019, handler det altid om pris når det kommer til stykket, og de indtil videre tre mulige varianter af årets vinder peger i flere retninger.

Peugeot tager ikke den mindste model Partner til Danmark. Mindste Partner er en 100 hestes diesel til 100.000 kr før moms, mens Citroen henter den mindste model med 75 dieselheste til Danmark for 88.000 kr før moms.

Ingen af disse biler med basisudstyr har nødbremse og aktiv linjevogter som standard, og hvis man vil have den nye Partner med det nye type kamera, der både transmitterer fra bagdelen og lang siden som et ekstra vågent sidespejl, skal man købe Partner med det absolutte topudstyr, men Peugeot skiller sig måske lidt ekstra ud fra de tre øvrige, – jo der står tre, for Peugeot Partner fås i to varianter som Van. Den vigtigste er selvfølgelig den fabriksbyggede Partner, men Peugeot fastholder personvognsudgaven af Partner, der sælges under navnet Rifter, der ombygges dansk varebil.

Det giver et markant større modeludbud, mere komfort, mere luksus, mere finish og især benzinmotorer, som man ellers skal til Citroens program for at finde.

En anden væsentlig ændring for Peugeot er viljen til at sælge flere varebiler. Efter mange år med tomme løfter, har Peugeot endelig fået fart i salget. Der er stor fremgang i 2018, og -19 skal vise samme fremgang, lyder det officielt fra Peugeot Danmark, som både satser stort på den nye Partner og den stadig meget nye Expert.

Første sending af ny Partner er sendt ud som demobiler, og vi skal hen til slutningen af januar, før der blive sat nummerplader på de første Partner, der er bestilt af nye ejere.

Forskellen på Partner og de tre familiemedlemmer, er kabinen i Partner. Den nye type instrumentering med lille rat og udsyn til de vigtigste instrumenter hen over ratkransen, er en specialitet fra Peugeot, mens Berlingo, Opel Combo og næste års nye Toyota LiAce (måske) har mere traditionel instrumentering og kabine.

På den måde har vi nævnt de fire varianter af den varebil, der er Van of the Year 2019. Opel Combo har nu samme danske importør som Peugeot og Citroen, og der er stadig ingen afklaring på Combos danske fremtid. Ingen viden om priser og tidspunkt for dansk salgsstart.

Toyota har netop oplyst, at de fra slutningen af 2019 skal vælge deres udgave af Partner/Berlingo/Combo, det bliver så den første af de i alt fire, der sælges med tre års garanti.

En anden nyhed fra den nye PSA koncern handler netop om Opel og Vivaro. Den første større nye varebil fra Opel bliver ny Vivaro. Fra 2022 forvandles Vivaro til en Opel Proace, Expert eller Jumpy, og på den måde afkortes den aftale Opel havde med Renault.

Aftalen kunne afkortes, fordi den tidligere GM-fabrik i Luton, England nu har skiftet ejer. Ny ejer er PSA, og den ene franske bilkoncern har det ikke specielt morsomt med den anden.

Peugeot henter ikke den mindste udgave af Partner til Danmark. Til gengæld sælger man også personvognsudgaven af Partner som ombygget dansk varebil. I det tilfælde er navnet Rifter Van, og der er selvfølgelig ruder hele vejen rundt, mere udstyr, mere luksus og mulighed for benzinmotorer.

Pin It on Pinterest