Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. November '19 21:08 by Jørli Petersen

Peugeot vender tilbage

I 2008 lammetævede Peugeot konkurrenterne med denne model 908 HDi. Den nye Le Mans racer bliver meget mere end blot en diesel.

I 2022 vender Peugeot tilbage til Le Mans, som man forlod med succes, da man sluttede som nummer et og to i 2008, seks omgange foran løbets nummer tre, og seks omgange på Le Mans er lige omkring 80 kilometer. Et ganske pænt forspring, selv om løbet har været i gang i 24 timer.

Da Peugeot vandt i 2008, var det med en diesel-racer. Bilen hed 908 HDi FAP, men siden er der sket rigtigt meget. Den store økonomiske krise ramte PSA, der blev skåret, spinket og sparet, GM købte en aktiepost, for senere at sælge det hele til store kinesiske pengekasser, og nu har PSA som de fleste vil vide, købt Opel af netop GM, som dermed er helt ude af Europa.

Når der står Le Mans på dagsorden hos PSA, er det lig med Peugeot. Det er løven der skal repræsentere de franske interesser på Le Mans, og årsagen til Peugeots genkomst, er helt nye regler for 24 timers løbet, som i realiteten lukker den nuværende kongeklasse, der kaldes LMP1. En klasse hvor det meste er muligt, men også en klasse, hvor det kræver rigtigt mange penge, hvis man vil ligge forrest i feltet. De nye regler skal både se fremad mod en fremtid med mere hybrid, men det skal også gøre det billigere at køre Le Mans, og de nye regler ser ud til at tiltrække flere bilmærker.

Foruden Peugeot, har Toyota meddelt, at man fortsætter i den nye klasse. Toyota har allerede vist prototypen til den nye Le Mans racer, du kan finde den her på sitet, men det bliver ikke kun en dyst mellem Peugeot og Toyota. McLaren har meddelt sin interesse, Aston Martin menes også at stille med en kompetent kandidat, og endelig har Porsche givet et 95 procents tilsagn om deltagelse på den legendariske franske bane.

Der er lagt op til spændende dage i juni 2022. Helt nøjagtigt den 18 og 19. juni 2022.

Pin It on Pinterest