Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. February '17 19:51 by Jørli Petersen

Picanto, nu med turbo

Stilen er let kendelig, men der er tale om så væsentlige ændringer, af den næste Picanto kan kaldes for en ny model, der samtidig bliver den vildeste af dem alle med turbomaskine og 100 raske heste.

Stilen er let genkendelig, men der er tale om så væsentlige ændringer, af den næste Picanto kan kaldes for en ny model, der samtidig bliver den vildeste af dem alle med turbomaskine og 100 raske heste.

Kia viser 3. generation Picanto på biludstillingen i Geneve, der slår dørene op i begyndelsen af marts. Den nye Picanto når de danske forhandlere i slutningen af maj, og der er tale om en egentlig ny bil, selv om de ydre mål er uændret og bilens design genkendeligt.

Nyt og frækkere design er første indtryk af den næste Picanto, men der er også andre vigtige nyheder, som alt i alt skal give forbedret oplevelse af bil. Akselafstanden er øget med 15 millimeter til 240 cm, udhænget over forakslen er formindsket, og i praksis man kan man sige, at selve karrossen er hevet lidt tilbage over hjulene før der har været gang i popnitter og galopskruer, for udhænget over bagakslen er tilsvarende blevet større, og det har givet et noget større bagagerum, som nu er oppe på 255 liter.

Den ændrede placering af aksler giver også mere plads i kabinen, som kvalitetsmæssigt ser ud til at være højnet med mere et enkelt trin, og så har Kia efter eget usagn kælet lidt for bilens styring, så man også kan få lidt fornøjelse bag rattet. Skarpere styring, mere føling og forbedret præcision lover Kia, og hvis man ser bort fra de mest almindelige standardhjul på 14 tommer, kan man skærpe det hele en tand, hvis man tilkøber de 16-tomme fælge, som bliver typegodkendt til bilen, og kan købes som ekstraudstyr.

Kabien har fået en kraftigt løft i kvalitet. Her i topudgave med det nye udstyrsniveai GT-Line.

Kabien har fået en kraftigt løft i kvalitet. Her i topudgave med det nye udstyrsniveai GT-Line.

Motormæssigt holder Kia fast i de kendte motorer, som har fået en lidt opdatering med mindre friktion med følgende bedre økonomi. Mindste motor er den vanlige 3-benede på 1,0 liter med 67 HK. Næste motor hedder 1,25 liters og 84 HK, og hvis man kan tøjle interessen for Picanto i 3. generation til det sene efterår, kan man få den helt nyt topmodel, som bliver forsynet med Kias 1-liters turbomotor med direkte indsprøjtning og 100 HK.

Denne motor er den kraftigste til dato i en Picanto, som ikke længere vil blive produceret som 3-dørs. Motoren passer også til det nye topudstyr med tilnavnet GT-Line, og det eneste der mangler, før vi kan give et fuldt billede af ny Picanto, er prisen på den forbedrede micro-bil, men vi gætter nok ikke helt forkert, når vi påstår, at billigste model lander omkring 90.000 kr.

Bagagerummet er øget, udhænget over bagakslen er forlænget, mens det er forkortet over forakslen. Styringen skulle også være forbedret, og man kan sætte 16-tomme hjul på bilen, uden at blive uvenner med synshallen.

Bagagerummet er blevet større, udhænget over bagakslen er forlænget, mens det er forkortet over forakslen. Styringen skulle også være forbedret, og man kan sætte 16-tomme hjul på bilen, uden at blive uvenner med synshallen.

Pin It on Pinterest