Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. November '20 21:52 by Jørli Petersen

Pink Ca-guar

Ja, den er til at få øje på.

Nogle biler er født til en bestemt farve, der er klassiske farver til en lang række biler, en rigtig Ferrari er rød, en Mercedes med mågevinger er sølvfarvet, og den klassiske engelske sportsvogn med flere er british racing green, og så er der de få biler, der kan bære en meget anderledes og stærkt iøjnefaldende farve.

En af disse biler er den lige så klassiske pink Cadilllac, den gamle type convertibel med gigantiske finner på agterpartiet er indbegrebet af en lyserød slæde, mens andre biler slet ikke passer til bestemte farver.

Et eksempel er denne Jaguar XJ. En pink XJ, formodentlig en årgang 2004/05, formodentlig med 3-liters motor og 238 HK, men uanset hvad, så falder bilen nærmest ud af det danske trafikbillede, når den er lakeret lyserød.

Farven er absolut ikke en tilfældighed. Det er et flot stykke arbejde autolakeren har udført, som forhåbentlig har fået et rundhåndet genetillæg for at føre malersprøjten.

Hvorfor er det farven pink eller lyserød ikke passer til de runde former på lidt ældre Jaguar?

Når man går tæt på bilen, er det endnu mere tydeligt, at pink eller lyserød ikke passer til bilens læderstue, men den voldsomt anderledes kulør på en Jaguar, kalder på en efterhånden halvgammel historie, fra dengang Jaguar havde hovedkvarter på Uplandsgade på Amager.

Historien tager udgangspunkt i en klassisk 60’er Jaguar, ejet af en kendt dansk trussereder, der også gjort sig på de kulørte sider af Tit & Lyt m.v.

Samme trussereder havde anskaffet sig det vi i dag bil kalde en trofæ kone, voldsomt meget yngre, vi ved ikke meget om hendes IQ, men hun kørte den klassiske mørk grønne Jaguar mk X til service hos O. Sommer på Uplandsgade.

Til værkførerens store overraskelse, placerede den unge kvinde en fuldmoden citron på skranken.

– og så vil jeg godt have bilen malet i den farve, lød ordren til den nu mundlamme værkfører, som efter flere minutter kun kunne mumle, javel. Vi ringer når bilen er færdig.

Hvis man skifter farve, gør det ikke noget man tænker tanken til ende. Drømmen om den lyserøde bil skal træffes efter grundig overvejelse, og passer den ønskede farve til bilens originale kabine, eller skal den også laves om?

Den klassiske overklasse Jaguar blev malet gul. Der blev ringet til kunden, – bilen er færdig og klar til afhentning.

Tilfældigvis går Ole Sommer himself tværs over gården på det tidspunkt, hvor bilen er kørt frem til afhentning.

O. Sommer stopper midt i skridt, stivner, glor måbende, og nærmest løber ind på værkstedet, hvor han spørger hvad der sker.

Værkføreren forklarer, og O. Sommer giver kontraordre. Hvis en Jaguar skal males citrongul, bliver det ikke hos det danske Jaguar værksted på Amager. Alle mand kaldes til pumperne, der ringes til kunden, der er desværre sket en fejl, bilen bliver strippet, rullet tilbage i malerkabinen, og får en fin ny lakering i bilens oprindelige farve.

Da kunden noget forsinket henter bilen må værkføreren beklage, at man desværre ikke kunne udføre bestillingen. Hvis bilen ønskes i farven gul, må det beklageligvis finde sted på et ikke autoriseret værksted.

Ved senere service på samme bil, var farven fortsat den originale. Bilen blev aldrig set i farven gul på danske gader og veje, men der kører i det mindste en enkelt XJ i pink.

Et skrækeksempel eller lækker dyt.

Pin It on Pinterest