Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. April '18 14:51 by Jørli Petersen

Plug-in er sin egen

Toyota har hidtil holdt Prius Plug-in væk fra det danske marked, fordi bilen blev for dyr med danske afgifter. Nu er det ændret. Plug-in koster det samme som standard Prius, igen takket være noget med afgifter.

Toyota sender langt om længe Prius Plug-in hybrid ud på det danske marked, og det er en plug-in med flere positive overraskelser.

Basisbilen eller platformen er nøjagtigt den samme, som den bil vi kender som standard Prius, som er en hybrid med både el-del og traditionel benzinmotor. Plug-in versionen adskiller sig med eget design, der er store forskelle på standard Prius og plug-in Prius, især bagpartiet med det næsten gigantiske lygte- refleksarrangement er helt specielt for plug-in modellen, ligesom bagklappen er den første karrosseridel af kulfiber på nogen masseproduceret bil fra Toyota i det hele taget.

To typer brændstof. almindelig benzin og noget fra enten kulfyrede værker eller vindmøller.

Toyota forsøger også at overbevise dig om, at klappen af kulfiber giver en stivere karrosseri, men den skal du ikke hoppe på.

Med solen i ryggen

Batteriet i plug-in er naturligvis større, nu handler det om at kunne køre en længere strækning som el-bil, batteriet er på 8,8 kWh og rækkevidde uden brug af benzinmotor oplyses til 63 km, sikkert med lidt ned ad bakke og solen i ryggen.

Tophastighed som el-bil oplyses til 135 km/t, også en hastighed vi ikke anbefaler, hvis der skal passes lidt på batteriernes kapacitet, men læser vi rene data, oplyses det nuværende ECE-tal til 83,3 km/l og 26 g CO-2 per kørt kilometer, hvor meget eller lidt det bliver med den nye WLTP norm vides ikke.

En anden god nyhed for plug-in Prius er muligheden for at forprogrammere bilen til at køre som ren el-bil. Hvis man er på vej til storbyen, hvor der kun må køres på ren el, kan man bede bilen om at oplade til max. batteri under kørsel, ligesom ladetiderne også hører til på den gode side.

Hybrid er ikke kun hybrid, det er også Plug-in Hybrid.

Hvis man tilslutter bilen til en ladestation, tager det to timer at gå fra nul til fuld power, med det hjemlige 230V stik kan det gøres på 3 timer og 15 minutter, og så har Toyota gjort sig umage med at gøre bilen mere brugbar i kolde omgivelser.

Tæt på støjfri

Vi kan også skrive heldigvis ud for punktet for kabinedesign. Den hvide toilet-lignende midterkonsol er udskiftet til noget meget mindre hvidt, den første korte køretur i Prius plus-in eller PHV er særdeles støjsvag, dels p.g.a. el-delen som ikke afgiver meget lyd, men også fordi en meget grundig støjisolering holder både vind- vej- og motorstøj godt ude fra kabinen, hvor vi endnu engang ærgrer os over, at Toyota holder fast i automatgear af CVT typen, men plug-in bilen er ikke en ny model, basisbilen er den samme, så det er selvfølgelig ikke tid til at foretage en så drastisk ændring, – vi må pænt vente til næste modelskift.

Det er også værd at lægge mærke til solcellerne på taget af Prius PHV med topudstyr. Solcellerne giver ekstra strøm til både forbrug og opladning, og hvis solen skinner sådan nogenlunde, svarer det til energi til 1000 km kørsel årligt. Altså flere gratis besøg hos mormor, hvor man også kan oplade bilen mens den står på hjemmebag og kringler.

Den bedste nyhed har vi gemt til sidst. Prisen på Toyota Prius PHV eller Plug-in, er den samme som prisen på en almindelig Prius Hybrid. Hele den større batteridel og en noget mere avanceret teknik er så at sige gratis, takket være det danske afgiftssystem, og priserne ser ud til at holde mindst året ud, eller indtil der er helt klarhed over priser, afgifter og alle de uafklarede politiske spørgsmål omkring inførsel af de nye WLTP normer, som vil få / kan få dramatisk indflydelse på bilpriserne. Behøver vi at sige det, der lurer endnu en runde med nye bilafgifter rundt om hjørnet.

Det gustne spørgsmål er selvfølgelig: Vil Toyota forsæt sælge almindelig Prius Hybrid, og hvis ja, forventer man så at sælge almindelig hybrid i det hele taget. Til begge spørgsmål er svaret ja. Standard Prius Hybrid forbliver på modelprogrammet, og Toyota mener, at en del købere eller brugere ikke gider slås med elektriske ledning eller lede efter en ledig ladestander i byerne.

Prius Plug-in har sit eget design. Især bagpartiet med det meget markante lygteparti er kun til en Prius med mulighed for tilslutning til ladestander eller almindelig stikkontakt.

Pin It on Pinterest