Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. March '16 11:59 by Jørli Petersen

Plug-in Prius

Designet på ny Prius er tydeligt inpireret af Mirai, men det gør det ikke nødvendigvis kønnere. Toyotas designafdeling trænger til nye ideer og især nyt blod.

Designet på ny Prius er tydeligt inpireret af Mirai, men det gør det ikke nødvendigvis kønnere. Toyotas designafdeling trænger til nye ideer og især nyt blod.

I det tidlige forår er Toyota parat til at sende den nye Prius ud på det danske marked, men samtidig viser Toyota en endnu mere interessant, og noget mere avanceret udgave af samme Prius på den store biludstilling i New York, som forventes at få mange besøgende i påskedagene.

Den nye model Prius er en såkaldt plug-in hybrid. En bil som både er hybrid, men også en bil, der kan oplades i den hjemlige stikkontakt, og her er der rigtig godt nyt til skeptiske el-bil nysgerrige. En fuld opladning af Prius plug-in tager kun to timer i en helt almindelig stikkontakt, lyder det fra Toyota, og det glæder vi os til at køre mere om. Måske har Toyota noget spændende gemt i ærmet.

Batteriet i Prius plug-in er større end det er i almindelig Prius. Det er så stort, at bilen kan køre 50 km. som ren el-bil, og det giver også en teoretisk brændstoføkonomi på 71,4 km/l, der lyder som sød musik, når der skal beregnes dansk afgift.

Den nye Prius plug-in er både længere, bredere og lavere end den første Prius plug-in. Motoren på tværs mellem forhjulene er en 1,8 liters benzin, som ifølge Toyotas oplysninger har den fornemme effektive udnyttelse af brændstoffet på hele 40 procent, som skulle være dagens højeste for en masseproduceret benzinmotor, men selv om der er mange spændende oplysninger om ny Prius plug-in fra New York, er der også ubesvarede spørgsmål.

Det større batteri er et 8,8 kWh lithium-ion, så spørgsmål et må være, hvad vejer ny Prius plug-in? Spørgsmål to handler om kunsten at lade hurtigt i en helt almindelig stikkontakt. Her står spørgsmålene næsten i kø, og så har ny Prius plug-in et solcelletag, som også bør forklares nærmere.

Til sidst har vi tre spørgsmål, hvoraf de to er klassiske: Hvornår kan bilen købes i Danmark, og hvad bliver prisen? Det sidste spørgsmål er mere spidsfindigt, og handler om bilens design, som tydeligt trækker tråde til brintbilen Mirai. Spørgsmålet er: Hvornår skifter man personale i designcentret? Udviklingen i Toyotas design er urovækkende.

Nye Prius plug-in hybrid har masser af spændende nyt gemt under det tvivlsomme design. Mest interessant er bilens rækkevidde på 50 km som ren el-bil, samt den kendsgerning, at man kan lade fuldt på kun to timer fra en helt almindelig stikkontakt uden alle mulige omformere og kunstgreb. Højlydt interessant.

Ny Prius plug-in hybrid har masser af spændende nyt gemt under det tvivlsomme design. Mest interessant er bilens rækkevidde på 50 km som ren el-bil, samt den kendsgerning, at man kan lade fuldt på kun to timer fra en helt almindelig stikkontakt uden alle mulige omformere og kunstgreb. Højlydt interessant.

Pin It on Pinterest