Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. May 10:22 by Jørli Petersen

Polo halv syv

VW har gjort ekstra meget ud af efterårets face-lift til Polo, der ikke har nyheder fra motorrummet.

Den nuværende VW Polo er nummer seks i rækken, og blev introduceret i 2017. Set ud fra den betragtning, er det meget sent set med et face-lift for øje, og måske er det derfor, VW gør så meget ud af den næste udgave af en eksisterende model, som på den måde kan få en lidt længere liv end normalt for en bil i den størrelse.

Det helt afgørende i den bil vi kalder Polo halv syv’er, er design. VW klarer alt det tekniske nogenlunde let og elegant, man tilsætter blot en række nye ”assistentsystemer”, som godt kan lyde som en regerings forklaring på noget ubehageligt, men i næste Polo, handler det om mere sikkerhedsudstyr.

Det er muligt at få automatgear til ny Polo, men man skal lidt op i modeprogrammet, før der kan sættes kryds på listen over ekstraudstyr.

Alle de nye systemer findes allerede hos de dyrere udgaver af VW-modeller, det er blandt andet adaptive fartpilot, der både tager højde for gældende begrænsninger af hastighed, ligesom en lille rader tilpasser bilens hastighed efter kommende hindringer eller vejforløb, blandt andet rundkørsler, mens et andet af de nye systemer er den alt for almindelige linjevogter, som rigtigt mange kobler af, hver gang bilen startes.

Der er gjort ekstra meget ud af fronten på den næste polo. Lygter, motorhjelm og kofanger har fået nyt design.

Det nye udvendige design er delt i to, og på den måde gør VW mere ud af dette face-lift end normalt. Designet er tydeligt delt i to alt efter bilens udstyr, som i de øvre versioner kan være Style for komfort eller R-Line for mere sporty stil, og det er selvfølgelige fronten på Polo, der har fået den store rundtur. Det tværgående lysbånd fra ID-modellerne flyttet over på Polo, men læg også mærke til det ændrede forløb på motorhjelmen, mens det er nogenlunde problemfrit at forfremme alle lygter til noget LED.

Og herfra slutter de gode nyheder fra Polo. Teknisk er der ikke noget at rapportere. 80, 95 og 110 HK lyder sådan nogenlunde, men når vi tilføjer 1-liters og 3-benet, går glansen noget af Gertrud.

Basismodellen med 80 heste er traditionel sugemotor, de to øvrige får hjælp til det daglige åndedræt, og sådan er det. Der er heller ikke opmuntring at hente i gearkasserne. Den manuelle 5-trins eksisterer fortsat, men der er også 6-trins og 7-trins DSG på de lidt større og dyrere modeller, og apropos pris, den er selvfølgelig helt ukendt. Det eneste vi ved er, at Polo normalt er dyrere end de fleste andre, og så ved vi, at der står oktober på kalderen, før den face-liftede Polo er klar til danske købere.

Baglygterne har også fået en mindre opfriskning, og er som alt andet lys på bilen overgået til LED.

Pin It on Pinterest