Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. November '19 10:06 by Jørli Petersen

Potent 60-årig

Det er 60 år siden Morris Mascot og Austin Partner vendte op og ned på små praktiske biler. Selv om Mini ikke var først med at lægge motoren på tværs og trække på forhjulene, var det Mini, som for alvor gjorde denne opskrift populær, og Mini kom i et utal af varianter.

Luksusudgaverne havde navne som Riley og Wolsely, og kan du finde en Riley Elf, skal du have den helt store tegnebog frem, hvis bilen i det hele taget er til salg.

Den nyeste model GP bliver kun fremstillet i 3000 eksemplarer. Hvis du får øje på bilen, kan de se bilens produktionsnummer på bilens ydre.

Mascot og Mini Cooper var populære modeller, og da den første John Cooper Works blev lanceret i 2000, blev Mini for alvor pumpet og pimpet, men ingen af de to forgængere overgår den nye model GP, der er blevet præsenteret på biludstillingen i Los Angeles.

Der er kælet for alle detaljer. Bemærk også bilens automatgear.

Den nye John Cooper Works kommer til Danmark i marts måned 2020. Hvis man er hurtig og har omkring 770.000 kr, kan man være heldig og købe denne 2-personers sportsudgave af den nye type Mini, og man skal være hurtig. Bilen fremstilles kun i 3000 eksemplarer, og bilens produktionsnummer er synlig udefra.

Teknisk er den nye John Cooper Works GP den kraftigste Mini nogensinde. 306 HK bliver der trukket ud af den 2-liters turbomotor, momentet oplyses til 450 Nm, og så er bilen som tidligere nævnt kun til to.

Bagsædet er hevet ud af bilen, i stedet er hele bagenden bygget som et mere elegant og stuerent sikkerhedsbut, det handler mest om tværstivere, men de ekstra afstivninger er placeret så det samtidig har lidt styr på eventuel bagage, så kufferten ikke farer rundt i bilen.

Mini John Cooper Works er kun til to personer. Bagsædet er erstattet af et bur.

Præstationer siger 5,2 sekund til 100 km/t, tophastigheden oplyses til 260 km/t, og så er man sikkert glad for den meget synlige hækspoiler, der sammen med de iøjefaldende 18-tomme hjul og de to afgangsrør på 90 millimeter, vil tiltrækker bunkevis af opmærksomhed.

Vi tror nu ikke, at de to gange 90 millimeter udstødning kommer helt fra udstødningsmanifold og katalysator. Men frækt ser det ud.

Som en lille krølle på halen kan vi fremhæve helt almindelige data for den første Mini. 4-cylindret motor, 800 kubik, 34 HK, 60 Nm, 0-100 på et par uger, tophastighed 122 km/t. Til gengæld vejede bilen ikke mere end 650 kg, når den havde været igennem det særlige danske klargøringscenter i Varde, som blandt andet tætnede bilen med yderligere friske fuger, så regnvandet ikke sprøjtede ind i bilen fra alle mangelfulde samlinger.

306 heste får de første 100 til at forsvinde på 5,2 sekund. Tophastigheden er 260 km/t, og selv om bilen er lav allerede, er den yderligere sænket, takket være nye motorophæng.

Pin It on Pinterest