Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. December '20 12:45 by Jørli Petersen

Power hybrid

Audi A3 er en ren forhjulstrækker. Det betyder, at benzin- og elmotoren er bygget sammen i en enhed.

Audi fejrer det nye år med en ny og kraftigere udgave af A3 PHEV, plug-in hybrid. Den nye A3 får modelbetegnelsen 45 TFSIe, og selv om vi kalder modellen for ”power hybrid”, er det en anerkendelse af, at Audi er på vej med en bil, der på alle måder ligner en helt almindelig bil, blot tilsat en række elfunktioner, som gør bilen endnu mere anvendelig.

Dermed vender Audi ryggen til den tidligere PHEV trend, der havde et udgangspunkt i en mindre kraftig benzinmotor tilsat el, en konstruktion som er mindre duelig, når man kører motorvej eller kører med et næsten fuldt afladt batteri, for den 150 hestes benzinmotor i denne A3, er i bund og grund en ægte hverdagsmotor i hele VW koncernen.

Den samlede ydelse for A3 45 PHEVe er 245 HK og 400 Nm. Vi har oplyst benzinmotorens formåen, den lægger også 250 Nm, når det er bedst, mens eldelen af den nye plug-in lægger 109 HK og 330 Nm, der som altid er til rådighed fra stående start.

Som alle andre biler er denne plug-in tilsat automatgear, hos Audi er det en 6-trins S-tronic, og hele herligheden klarer de første 100 km/t på 6,8 sek, mens tophastigheden oplyses til 232 km/t.

Type to ladestik. Det er også et signal der siger, at en plug-in ikke kan tilsluttes de kraftigste ladeanlæg.

På ren el er tophastigheden begrænset til 140 km/t, et tal der ikke har nogen egentlig værdi eller betydning, men vi kan tilføje, at den kraftigere A3 plug-in har en rækkevidde på ren el på 60 kilometer ved såkaldt blandet kørsel, mens bilen med stor sandsynlighed klarer sig bedre, hvis man holder sig til ren bykørsel.

Audi tilknytter en række køreprogrammet til sine plug-in biler, og på A3 er det især interessant, at man har to programmer, der har titlerne ”hold og charge”, og som navnene antyder, har de betydning for brug af den opladning, man måske har foretaget i løbet af natten.

Audi A3 45 PHEV er en helt almindelig Audi A3 tilsat en elpakke.

Hvis man starter dagen med at lægge sig på motorvejen og køre mod byen, kan man sikre sig, at bilen fortsat har fuld batterikapacitet, når man når frem til byen, ligesom man har mulighed for at oplade det sidste, hvis man starter dagen med ikke at have ladet batterierne helt op.

Prisen på den kraftige A3 PHEV er stadig ikke endelig fastsat.

Flere køreselsprogrammer gør bilen bedst egnet til det bilen er bedste til, bykørsel på el. Bemærk også den indstillede radiostation.

Pin It on Pinterest