Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. December '19 20:41 by Jørli Petersen

Præsteregn

Hyundai Nexo var vores absolutte topfavorit til titlen Årets Bil i Danmark, men den gik ikke. I stedet kørte Hyundais brintbil med juryens innovationspris.

Når det regner på præsten, drypper det som bekendt på degnen, og denne regel gælder også for Årets Bil i Danmark. Sammen med den vigtigste titel, giver motorjournalisternes jury nogle mindre priser, som de seneste år har været: Innovationsprisen, designprisen og bilglædeprisen.

Den første kan handle om alt muligt, det kan være en sikkerhedsdetalje, det kan være en helt ny motor, det kan være nye typer brændstof, – alt er muligt, blot det er et fremskridt, noget der peger frem mod noget nyt og bedre.

Designprisen, navnet alene siger det hele, og det samme gør den sidste pris, som vi her på redaktionen mener er den vigtigste af dem alle, så det bliver den første vi sætter navn på, for det kan ikke komme som nogen overraskelse, at årets pris til en festlig, velkørende, inspirerende og meget mere bil, er gået til den nye Toyota Supra.

Er Suzuki Jimny design eller anti-design. Vi kender ikke det helt præcise svar, men Suzuki Jimny er kørt med årets designpris. 

Designprisen handler selvfølgelig om design, men alligevel blev årets designpris en overraskelse. Danske motorjournalisters jury tildelte årets designpris til Suzuki Jimny. En bil med et helt anderledes design, man kan næsten kalde det for anti-design, og den korte, høje og kantede bil hentede flest stemmer blandt mere traditionelle bildesign.

Årets innovationspris havde vi gerne set hædret på en anderledes måde. Vi lægger fortsat ikke skjul på, at vi havde Hyundai Nexo som vores absolutte favorit til titlen Årets Bil i Danmark, men når man ikke kan få den ene pris, må man række ud efter den anden, og Hyundais spændende brintbil kørte fortjent med årets æresbevisning. I øvrigt er det andet år i træk Hyundai henter den teknologiske pris.

Ingen over eller ingen ved siden af, det var helt oplagt, at den nye Toyota Supra skulle køre med årets danske “Bilglædeprisen”.

Pin It on Pinterest