Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. January 20:35 by Jørli Petersen

Qashqai model -22

Den næste Nissan bliver ikke meget forskellig fra nuværende model, men der er spændende nyt i motorrummet.

Nissan kan næsten ikke være i deres små bukser af bar glæde over den nye – eller den næste – Qashqai. Redaktions indboks har længe været under belejring for at skrive stolpe op og stolpe ned om den næste ”Kraskaj”, men vi er ikke hoppet på limpinden, for Nissan har ikke ønsket at vise billeder af nyheden, og på den måde kunne vi skrive om alle kommende nye biler, for alle biler bliver jo fornyet på et eller andet tidspunkt.

Selv noget så ærke konservativt som Land Rover Defender blev fornyet, men nu har Nissan giver både lyd og medfølgende billeder af nyheden, og vi kan allerede nu konstatere, at ny ”Kraskaj” ikke bliver voldsomt meget anderledes end den nuværende model.

Selv motor og det meste af drivlinje er uændret. Det er forsat den meget nye 1,3 liters benzinmotor fra både Dacia, Mercedes og Renault, der driver den næste Kraskaj, i næste generation hedder det 140 eller 158 samlede heste, og mens vi uden tvivl genkender den 140 hestes udgave, er det lidt mere usikkert med 158 udgaven, der både kommer med 2- og 4-hjulstræk, ligesom topudgaven fås med halvtrist automatgear af CVT typen.

Når vi er lidt usikre med den seneste melding, er det fordi 1,3 motoren nu bliver udstyret med mild-hybrid. Et sparsomt system kan vi tilføje, det er det 12V system, som vi flere gange har kaldt for ”slatten hybrid”, for selv om vi kan mærke systemets indgriben, er det stadig meget usikkert hvor meget og hvor lidt det medgiver i form af effekt og især besparelse.

To motorer

Det interessante i næste generation Qashqai er uden tvivl den kommende model e-Power. Her træder Nissan på nye veje, systemet kører allerede i flere biler på det japanske hjemmemarked, men Qashqai bliver første model med både el- og benzinmotor, men det nye ved e-Power er, at det er identisk med det system der blev lå i Opel Ampera, – Årets Bil i Danmark 20212, det er en full-cell løsning, bare med en benzinmotor frem for en brændselscelle, og kombinationen af el-motor og benzinmotor, kender vi også fra den nye type Transit Custom.

Alle basisudgaver af den næste Qashqai drives af samme 1,3 motor, som vi finder i Dacia m.v. Det nye er, at motoren er tilsat en gang 12V mild-hybrid.

Nissan har lagt et højtydende batteri i Qashqai. Dertil har man skruet en 190 hestes elmotor godt fast i bilen. Desuden har man lagt en 1,5 liters benzinmotor med 157 HK i Qashqai, og kunsten er selvfølgelig, at benzinmotoren driver en generator, som enten sender al strøm videre til den drivende el-motor, alternativt sender overskudsstrøm til kortvarig opbevaring i det lille, men effektive batteri, hvor der gemmes reserver til morgenens koldstart, den pludselig overhaling og alt andet, der pludselig kræver mere energi, end der fremstilles øjeblikkeligt fra den benzindrevne generator.

Topmodel e-Power trækker med 330 Nm, bilen kommer kun med træk på to hjul, og vi kender intet til prisen på næste ”Kraskaj”.

Hvornår er de første biler så i Danmark? Igen er det lidt usikkert, men ny Qashqai kan i bedste tilfælde være i Danmark i slutning af året, men det bliver kun de traditionelle udgaver. Nissan siger 2022 om den mest interessante model e-Power.

e-Power Qashqai er en form for billg-udgave af en rigtig fuel-cell bil. Fremgangsmåden er den samme, komponenterne er lidt anderledes.

Pin It on Pinterest