Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

22. September '20 17:05 by Jørli Petersen

Ren transport

Det er slut med den 4-cylindrede 2150 motor i Sprinter. Til erstatning har man hyret Mercedes egen 2-liters diesel, der er den første dieselmotor, der kører uden at udlede partikler. Helt og aldeles.

Mercedes går ned i kubik og op i turbotryk i den nye udgave af Sprinter. De tidligere Sprinter 314 og 316 udskiftes nu med 315 og 317, så Mercedes kompenserer færre kubik med højere ladetryk, for ny 315 lægger som betegnelsen antyder 150 HK, mens 317 yder 170 HK.

Samtidig med man kan bestille den kommende e-Sprinter hos forhandleren, kan man allerede nu købe 315 og 317, og som vi kender det fra flere andre modeller, er Mercedes blevet ganske giftige på leasingpriserne.

Mercedes oplyser, at den nye 1950 motor, der går under betegnelsen OM 654, vil gøre Sprinter mærkbart mere økonomisk, Mercedes oplyser tallet til at være 13 procent, men det er ikke den største nyhed omkring ny Sprinter. Det meget afgørende for denne udgave af Sprinter, kan vise sig at være motorens meget lave udledning af partikler.

Nul partikler

Efter den grimme sag med VW, stoler EU ikke længere på de oplysninger, der oplyses af bilfabrikkerne. EU har indført egne målinger af helt tilfældige biler, og her har den nye motor i Sprinter vist sig at være den første diesel, der udleder det rene nul i partikler.

Nogle typer varetransport er mere værdifulde end andre. Måske er dette noget interessant gods fra Barolo.

Målingen er foretaget i en personbil, men at udlede nul gram partikler per kørt kilometer i en diesel, har hidtil været uhørt, men flere andre ligger tæt på Mercedes, og dagens mest rene dieselmotorer er efter EU’s målinger renere end de bedste benzinmotorer, men det er OM654 motoren, der er den første med et rent nul i udledning af partikler.

Sammen med 315 og 317 gør Mercedes 9-trins automatgear til standard i en hvilken som helst Mercedes Sprinter. Automatgear bliver standard sammen med tyverialarm, og for at gøre pakken mere fuldstændig, opretholder Mercedes de 3500 kg som det maksimale, der er tilladt på trækkrogen, og der er ikke tale om lidt omfordeling af vægt. Det størst mulige vogntog er 7000 kg, så man kan både køre fuldt læs og med max trailer.

Til de der fortsat ønsker en Sprinter med V6 motor, kan vi oplyse, at bilen fortsat er i modelprogrammet. Selvfølgelig også med automatgear.

Nu hedder det 150 eller 170 HK i Sprinter, men det vigtigste er måske, at automatgear nu er standard i alle udgaver af Sprinter. Som altid betjenes automatgearet på stilkkontakten til højre under rattet.

Pin It on Pinterest