Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. September '17 13:20 by Jørli Petersen

Renaults egen King Cab

Halvandet år efter den officielle start på Alaskan i Sydamerika, henter Renault deres egen Nissan-kopi til Europa. De første lande er klar med Renault Alaskan i september.

Så er på den på vej. Efter at have kørt i Sydamerika i mere end et år, oplyser Renault, at mærkets første pick-up med navnet Alakan kommer til Europa. Alaskan blev præsenteret i Columbia tidligt i 2016, siden er bilen produceret på Renaults fabrik i samme land, og første europæiske kik på Renaults udgave af noget meget traditionelt Nissan, fandt sted i et lidt afsides hjørne af Renaults store stand på biludstillingen i Paris sidste år.

Siden har der været skiftende meldinger om bilens muligheder i Europa. Renault har ikke lagt skjul på, at Europa ikke var det primære marked for Alaskan, Renault har først og fremmest Mellemøsten, Nordafrika og selvfølgelig Mellem- og Sydamerika i kikkerten som de mest interessante markeder for den traditionelle 1-ton pick-up, men nu oplyser Renault officielt, at Alaskan kommer til Europa.

Renault oplyser samtidig, at Alaskan kun kommer med Renaults egen 2,3 liters motor, som vi allerede kender fra Nissan Navara, Renault Master og andre, mens den klassiske 2,5 liters Nissan motor ikke er på det europæiske program. Denne motor er forbeholdt de tidligere nævnte markeder, hvor man ikke går så højt op i CO-2, partikler og lignende.

Renault Danmark har i hele forløbet ikke ønsket at tage stilling til, om Alaskan kommer til landet. Det er jo ikke noget stort marked, og så ved vi jo slet ikke hvornår det er aktuelt, har den danske importør svaret frem til den officelle beslutning om at sælge Alaskan i Europa, med salgsstart i flere lande allerede i september.

Hvis Alaskan kommer til Danmark, vil det gå yderligere nogle måneder, og derfor ved vi heller ikke, om Renualt præsenterer Alaskan med begge typer undervogn, hvilket vil sige uafhængigt baghjulsophæng eller den traditionelle stive aksel med bladfjedre.

Til gengæld ved vi, at det er bil nummer to, der er bygget på ny Nissan Navara, og det bliver ikke den sidste. Mercedes er også ved at være klar med deres version af Nissan Navara.

Første kik på Renault Alaskan fandt sted på biludstillingen i Paris sidste år, men det et forstsat usikkert, om Alasken i det hele taget kommer til Danmark. Renault Danmark har hele tiden trådt vande fordi man ikke kunne sige noget konkret om Alaskan i Europa, men nu tvinges man til et Ja eller Nej. Samtidig er Mercedes ved at overhale Renault indenom, med en kopi af nøjagtigt den samme Nissan Navara.

Pin It on Pinterest