Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. April '18 12:56 by Jørli Petersen

Renaults stjernemotor

Renault Gr. Scenic er første offer for den nye 1,3 liters benzinmotor fra Renault. Senere kommer turen til Megane, en hel masse Nissan og selvfølgelig sendes 1,3 motoren til en række små Mercedes-modeller, men det er selvfølgelig tys, tys.

Når formel-bilerne mødes på banen, er Renault og Mercedes bitre konkurrenter, men i den virkelige verden hvor der skal bygges biler og tjenes penge, er situationen en helt anden. Renault laver de små biler og de små motorer, mens Mercedes tager sig af resten.

Hvis de små biler er heldige, bliver der sat en Mercedes stjerne på fronten, som regel med et så anderledes design, at Mercedes køberen ikke bliver fornærmet, og når det handler om små benzinmotorer, går især Mercedes stille med dørene, og det samme vil ske med den nye 1,3 liters Renault motor, som i første runde kommer til Danmark i Scenic og Grand Scenic.

Senere kommer turen til Megane, men der bliver ikke tale om en ekstra kraftig version til de større biler som Espace og Talisman, for Renault har også en ny 1,6 liters benzinmotor på vej ud af ærmet.

Den gode nyhed er, at den nye 1,3’er er 4-cylindret, og vi har Mercedes mistænkt for at have trådt på bremsen, for Renault har været umanerligt glade for 3-cylindrede motorer, men den går ikke hos Mercedes. Her skal bilerne være meget små, hvis det skal være 3-benet, helst noget i størrelse Smart før det er nogenlunde OK, så et godt stykke ud i fremtiden, er vi fri for at beklage os over flere 3-cylindrede motorer fra Renault.

Hvad skal motoren så hedde i en Mercedes. Måske noget A140 for Renault henter 140 heste ud af den nye 1,3 motor, som selvfølgelig også dukker op hos Nissan.

Den gode nyhed er, at den nye benzinmotor er 4-cylindret. I Gr. Scenic yder motoren 140 HK, men der kan både skues op og ned for effekten. I løbet af kort tid, viser Renault også en ny 1,6 liters benzinmotor til de største modeller.

Pin It on Pinterest