Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. June '16 11:12 by Jørli Petersen

Retro-drys i L200

Mitsubishi L200 i ny og kraftigere udgave med ny 2,4 motor, som mangler lidt i opdragelse.

Mitsubishi L200 i ny og kraftigere udgave med ny 2,4 motor, som mangler lidt i opdragelse.

Mitsubishi hører til den absolutte top-3, når det handler om en ægte pick-up, så en ny bil med åbent lad, ligger lige til højrebenet. Mitsubishi kender opgaven og kundernes forventning, de har alle redskaber liggende på lager, så der skal lige støves af, udvikles lidt her og der, ligesom de nyeste trends skal vendes og drejes under devisen, skal det med på den nye bil – eller er svaret nej?

Inden man sætter bilen i produktion, skal hele pakken så forbi marketingafdelingen, som altid har sin egen ubegribelig mening, ligesom regnedrengene også skal pille i det oprindelige projekt, og først når alle ændringerne er på plads, sættes bilen i produktion.

Ingen uden for den snævre inderkreds hos Mitsubishi ved, hvad man havde i tankerne før marketing og regnedrengene blandede sig, og måske er de punkter vi har noteret på blokken, nogle af de områder hvor især regnedrengene har blandet sig.

To typer kabine

Den nye L200 fås i to varianter. Den mindste Club Cab er også 4-dørs, men uden midterstolpe ogmed  bagdøre af selvmordstypen, mens Double Cab som testbilen er helt traditionel. Ombygget til dansk varebil er ”varerummet” ikke så heldigt, værktøj til hjulskift sidder på bagvæggen, kan måske gå an, mens krogen til fastholdelse af det fabriksmonterede ryglæn burde være fjernet, og nu man var i gang med ombygning, hvorfor ikke lave en pæn ny beklædning af bagvæggen, måske af samme materiale som den nye bundplade.

Bagsæderne er fjernet og værktøj til hjulskift træder frem. D>et samme gør bøjlen til fastholdelse af det tidligere ryglæn, og L200 fortjener en ny bagklædning og lidt mere finish.

Bagsæderne er fjernet og værktøj til hjulskift træder frem. D>et samme gør bøjlen til fastholdelse af det tidligere ryglæn, og L200 fortjener en ny bagklædning og lidt mere finish.

Skillerummet hører også til i tilbudsenden af skillerum, dyrere og mere elegant vil klæde en bil som L200, og det er nok begrænset hvor meget last, der skal holdes væk fra føreren ved opbremsning.

Resten af selve bilen er til gengæld ny. Ny ramme, tydeligt kraftigere end tidligere tilsat en ny 2,4 liters motor, som er rå, kraftig, brutal, men også ukultiveret. Motorstyringen kører tomgang i ujævne og skiftende tempi, til gengæld er den nogenlunde sparsom med dråberne, og har et ganske overbevisende kraftoverskud, som ikke kommer helt til sin ret med den noget aldrende 5-trins automatkasse. Her er der rigelig plads til forbedring.

Ladet går off-road

Mitsubishis fornemme sider har altid været evner i terræn, og den nye L200 pakke skuffer ikke. Mitsubishis 4-hjulstræk overgås vel næppe i klassen, det er et absolut topsystem, L200 har gode tilkørsels- og afgangsvinkler i terræn, man skal blot være lidt opmærksom på bilens akselafstand, så man ikke kommer til at ”hænge på bugen”, og hvis man har styr på sine vinkler i terræn, vil en L200 med de rigtige dæk løse sine opgaver med kryds og slange, især hvis bilen også får lidt ekstra vægt på ladet.

L200 hører hjemme i 1-ton klassen, men lasteevnen er kun 893 kg. Til gengæld er den største trailer 3100 kg, med en maksimal vægt for vogntoget på 5950 kg.

L200 hører hjemme i 1-ton klassen, men lasteevnen er kun 893 kg. Til gengæld er den største trailer 3100 kg, med en maksimal vægt for vogntoget på 5950 kg.

På landevejen mærker man også tydeligt den kraftigere konstruktion. En meget vridningsstiv konstruktion med bladfjedre og tomt lad, giver en blandet oplevelse på landevejen. Det kræver lidt tilvænning af køre L200, det er især den ufølsomme og meget kraftige servo der kræver øvelse, den opsætning af styring har klare fordele i terræn, men alt er et spørgsmål om balance, og vi mener lidt mindre servo og lidt mere direkte servo vil være et plus.

Den lækre bagrude

Den tidligere model L200 havde oplukkelig bagrude, men importøren lod sig skræmme af Skats medarbejdere, og hev stikket til ruden, så det var slut med at åbne og lukke. Desværre er denne rude nu helt væk, og alt det kunne tyde på en gennemarbejdet kabine, men som tidligere Mitsubishi ejer (to styk) må jeg nok meddele, at det er som at træde -om ikke ind i fortiden, så noget der ikke er ændret væsentligt.

Her har Mitsubishi sparet. Der er rigtig meget genbrug i kabinen, der er nye elektroniske dimser, men de lå klar på hylden, de skulle blot tilpasses L200, og siddestillingen er ikke ændret, man sidder med bagdelen tæt på vognbunden og benene strakt meget frem, noget a la rigtig sportsvogn, sæderne er også OK uden at virke fremragende, men når det handler om en pick-up til profferne, er det levetid, pålidelighed og holdbarhed der er nøgleord, og her tror vi ny L200 holder langt forbi målstregen.

Der er rigtig meget genbrug i L200 kabinen. Sparerunde eller bare en hurtig omgang, her finder vi også retro i ny L200

Der er rigtig meget genbrug i L200 kabinen. Sparerunde eller bare en hurtig omgang, her finder vi også retro i ny L200

Et signal fra Mitsubishi er fem års garanti, men det bliver lidt ved signalværdien, for man holder fast i de 100.000 km som øvre grænse. Hvis man havde øget til 150.000 km. havde fem års garanti virket mere overbevisende, men alt i alt vil L200 i en kombination af retro og nyheder forsvare sin placering i top-3, hvor de to konkurrenter også er japanske.

Mitsubishi L200 Double Cab

Pris: fra 190.177 kr excl. moms

Pris for testbil: 286.420177 kr i.m.

Motor: 2,4-liter 4-cyl

5-trins aut

181 HK v. 3500 o/m

430 Nm v. 2500 o/m

L200 er en mester i terræn, et 4-hjulstræk i topklasse og gode til- og afgangsvinkler, men pas på hvis du har monteret  anhængertræk.

L200 er en mester i terræn, et 4-hjulstræk i topklasse og gode til- og afgangsvinkler, men pas på hvis du har monteret anhængertræk.

0-100 km/t: – sek

Tophastighed: 177 km/t

ECE-snit: 13,8 km/l

Kørevægt: 2017 kg

Totalvægt: 2910 kg

Trailer: 750/3100 kg

CO-2: 189/km

Pin It on Pinterest