Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. June 21:40 by Jørli Petersen

Retro-Van

Der er gået retro i VW’s næste Multivan, der forventes klat til salg i løbet af efteråret.

Næste generation VW Multivan slår på et helt bundt nostalgiske strenge. Der trækkes på kendte ikoner fra de gode gamle dage, mens teknikken i ny Multivan er både traditionel og fremtidig.

Mens det klassiske rugbrød vækkes til live på bilens ydre linjer, er det helt anderledes med alt det indvendige. Det er helt slut med bænkesæder, bagerste af de tre rækker er med individuelle sæder, midterrækken er i de viste udgaver af den mere luksusbetonede type, forrest bliver der rigtig plads til albuer, og så kan man frit vælge om midterkonsollen skal køres frem eller parkeres længere tilbage i bilen.

Multivan er større end man umiddelbart tror, når man ser nyheden på billeder. Med en akselafstand på 312 cm er vi allerede i den størrelse MPV, der kan kaldes frygtindgydende.

Den nye Multivan er større end den nuværende type MPV, og med en akselafstand på 312 cm er der rigelig plads til syv personer, selv om de 312 cm er gældende for den korte udgave af ny Multivan. De tre passagerer på bagsædet nyder også godt af bilens bredde på hele 194 cm, mens bilens højde er justeret en anelse i nedadgående retning til 190 cm.

Den ganske store Multivan kommer med et større udvalg af drivlinjer. Helt fra start er VW klar med en plug-in hybrid, som med stor sikkerhed er identisk med det system der kendes fra både Skoda og Seat. En 1,4 liters benzinmotor med 150 HK tilsat en gang elektrisk assistance, så den samlede ydelse kan komme op på 218 HK, mens batteripakken på 13 kWh skulle sikre en pæn rækkevidde på ren el under bykørsel.

Intet bænkesæde, kun individuelle sæder plus en midterkonsol, der kan forskydes frem og tilbage. Denne type midterkonsol blev først set i Ssangyong Rodius.

Det skulle også være ganske vist, at ny Multivan også kommer som ren el-bil på et senere tidspunkt, ligesom de håbefulde og feriehungrende købere kan vælge en traditionel version med 150 hestes diesel, som ganske sikkert er den udgave af Multivan, der kan køre med 2000 kg på trækkrogen.

Den nye VW Multivan kommer til salg i løbet af efteråret. Priserne er endnu uklare, men VW oplyser, at den Multivan med plug-in hybrid forventes at kunne købes for en pris lige under 500.000 kr.

Der bliver frit valg på næsten alle motorhylder. Fra start fås Multivan med plug-in løsning, men der er også diesel og senere rene el-løsninger på programmet. Trailervægt efter ny Multivan bliver op til 2000 kg, – sikkert på dieselversionen.

Indretning af førerplads er af samme skole, som vi finder i nyeste model Golf. Ikke alt for mange trykknapper. Automatgear er standard i samtlige udgaver af ny Multivan. Alle af typen 7-trins DSG.

Pin It on Pinterest