Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. January 22:14 by Jørli Petersen

Ring en Tuscon

Ny Hyundai Tuscon er allerede Corona-forsinket, men nu skal det være. Fra den 1. februar kan du bestille nyheden hjem til din indkørsel.

Hyundais nye Tuscon skulle have været på det danske marked i slutningen af 2020, men som så meget andet, var Corona kørt den berømte slæde på tværs.

Derfor blev dansk premiere udskudt, nu står den på 1. februar, og Hyundai har gjort det samme som politisk korrekte politikere, de har vendt skråen, men også taget en beslutning. Hyundai Tuscon sendes på det danske marked den 1. februar, Mette-lock-down eller ej, bilen kommer, men når forhandlerne er tvunget til at holde lukket i salgslokalerne, må man finde på noget andet, og så ligger det lige til højre fod, at gøre det endnu lettere for mulige købere.

Man bestiller kort sagt en prøvekørsel der starter i den private indkørsel, eller måske ved kontoret hvis man ikke arbejder hjemme, og herfra er alt som det plejer. Man snakker bil, der sparkes lidt dæk på bilen som måske, måske ikke skal indgå i en handel, men hvad er det Hyundai kører helt hjem i din indkørsel.

Da vi så de første billeder af ny Tuscon , kaldte vi den nye koreaner for en bil med kant. Der er tale om en helt ny bil, og Hyundai har oppet sig med design.

Da vi første gang så nærmere på ny Tuscon, der er en mindre bil end mange tror, manglede vi en del oplysninger om det motorprogram, der er klar til salg den 1. februar.

Tuscon er en SUV type bil i den klasse der bedst er kendt som Golf klassen, give or take. Med en akselafstand på 268 cm, er vi i Astra, Golf, 308, Octavia o.s.v. klassen, bilens totallængde er 450 cm, og her kommer både priser og motorprogram.

Basismotoren er Hyundai koncernens 1,6 liters benzinmotor. En motor med direkte indsprøjtning og varierende mængde turboladning. I Tuscon hedder det 230 HK, og uden tilbehør til motoren, starter prisen ved 280.000 kr.

Samme motor fås også som Tuscon Hybrid. Nu ryger prisen op på 380.000 kr, og det store spørgsmål er selvfølgelig, om denne model har en fremtid på det danske marked, for lidt senere på året kommer Tuscon som plug-in hybrid, og med en anderledes positiv beskatning af den kommende nyhed, kan den køre Tuscon Hybrid ud på det berømte sidespor, men før vi siger noget endeligt, skal vi have de sidste data på den kommende Tuscon PHEV.

Den gode nyhed. Hyundai har ikke skrottet dieselmotoren. I den nye Tuscon er det den velkendte 1,6’er, der gør det grove arbejde.

Som en mellemting finder vi to mild-hybrid udgaver. Igen er det 1,6 motoren der er spændt for Tuscon, her yder den 150 HK, bilen har automatgear, og prisen er 340.000 kr.

Heldigvis har Hyundai ikke aflivet dieselmotoren til Tuscon. De der har behov for at køre med trailer eller køre mange kilometer, vil fortsat have fordel af Tuscon diesel, men lidt overraskende er det koncernens velkendte 1,6 diesel, der er lagt i maskinrummet. Sammen med en gang mild-hybrid får det prisen til at lande på 350.000 kr, og mild-hybrid systemet bidrager ikke til flere heste fra 1,6 motoren, som fortsat lægger de velkendte 136 HK.

Tuscon er en SUV i Golf-størrelse, målt på akselafstand, og indretningen er nærmest indbydende. Et godt førsteindtryk til kommende købere, der kan få første kik hjemme i indkørslen, hvor hele familien er velkommen til at kikke med.

Pin It on Pinterest