Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. September 10:41 by Jørli Petersen

Rød front

Citroens nye logo ses nederst til højre, det oprindelige fra 1919 øverst til venstre. Citroens logo er på vej til at skifte for tiende gang. Tænk på de enorme beløb der kunne være sparet, hvis man havde holdt fast i det oprindelige.

Citroen skal have nyt logo. Det ene ben i den franske duo vil ikke så tilbage for det andet, for det er ikke længe siden, Peugeot skiftede logo for 120-ende gang, (eller noget der ligner), og Peugeot vendte tilbage til et logo, som man stort set havde næste uændret tilbage i 60’erne.

Nu er Citroen i samme boldgade. Det nye logo ligner meget det man havde ved mærkets opstart i 1919, men den store forskel er farven i det nye logo, Citroen har både taget udgangspunkt i et kampråb fra 60’erne og fra mærkets begyndelse i 1919, det er pænt sagt det gamle logo tilsat 60’ernes ”rød front”.

Under præsentationen kom en af de vanligt både vandede og halvdumme forklaringer på et nyt logo. På vej mod en elektrisk fremtid, ønsker vi at fremme vore kerneværdier, ligesom de skal afspejles i det nye logo, og mærketskerneværdier er vovemod, økonomisk tilgængelighed og velvære.

Sådan kommer fronten til at se på en Citroen fra sommeren 2023.

Sådan lyder de officielle ord fra øverste trin i Citroen pyramiden.

Undskyld kære læsere. Har man tidligere hørt noget så tåbeligt i forbindelse med et nyt logo?

Det der står tilbage er, at Citroen også vil have noget nyt at vise frem. At det koster formuer midt i en krisetid, at der skal produceres bunkevis af ting og sager, fra sælgerens visitkort til de store skilte der skal pryde facaderne på de mange forhandlere er uden betydning, og hvem skal betale?

En af Citroens kerneværdier er ifølge det netop udtalte, – økonomisk tilgængelighed. Læs billigt.

Den omfattende overgang i alt der bærer Citroens logo, kan kun betales af de mennesker, som i fremtiden skal købe en Citroen, og situationen på små markeder som det danske, er voldsomt forskellig fra den forhandler, der ligger i Paris eller Cannes.

Her sælger en enkelt forhandler samme antal biler, som Citroen kan sælge i Danmark på et helt år, så den store udgift til alt det nye, skal fordeles på langt færre biler, så en Citroen i Danmark vil stige mere end samme bil til stige i Frankrig, og hvis bilen ikke er elektrisk, skal denne prisstigning også tilsættes danske afgifter, så selv den evigt sultne statskasse synes, det er en fantastisk ide med et nyt logo til Citroen.

Det nyt logo bliver afsløret for den undrende offentlighed på biludstillingen i Paris medio oktober, det dukker op på bilerne fra midten af 2023, og det vil så også være det tidspunkt, hvor de danske forhandlere kan bestille tid til den lokale skiltemontør.

Med Citroens nye logo, har alle de tre store franske bilmærker skiftet logo de seneste år.

Det nye logo kan også hugges i marmor. Eller er det bare en affotografering af en mindesmærke fra 1919. Forskellen fra det kommende til det oprindelige logo er næsten skræmmende, så moralen må næsten være, – hold fingrene fra kendte logoer.

Pin It on Pinterest