Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

30. June 20:52 by Jørli Petersen

Røde striber

Polo er tidens mest populære GTI fra VW. Strengt taget er det Polo, der kommer nærmest den oprindelige VW GTI fra 1976, og sent på efteråret er VW klar med den nye 207 hestes Polo GTI.

VW har gjort røde striber på en nogenlunde almindelig familiebil til en specialitet, og så snart man ser røde striber på en VW, tænker man omgående på tre bogstaver, som siden 1976 har gjort disse biler til noget særligt attraktivt.

Sådan kommer det også til at gå med den nye Polo GTI, som på alle leder og kanter nu skiller sig ud i det stadigt større VW modelprogram. Med ny Polo GTI er der ikke noget fikum-dik, ikke noget med en masse grønne ord og tiltag, Polo GTI er stadig som de første Golf GTI var det i 1976, ægte og uforfalsket GTI fra VW.

Når vi er så skråsikre, er det fordi den nye Polo GTI har 2-liters 4-cylindret motor, som med lidt turbohjælp stryger op på 207 HK.

VW’s nye digitale kabine er rykket ind i Polo GTI, hvor den røde stribe har fået en helt ny markering.

For at tøjle disse kræfter på bedst mulig måde, har VW trimmet undervognen med både opdateringer og forbedringer, herunder det særligt XDS differentiale, som blandt andet har elektronisk styring, der via bilens bremser reducerer trækkraften på det inderste forhjul når alle 207 heste slippes løs i en lidt for skarp kurve. Polo GTI har ligeledes kraftigere krængningsstabilisator og elektronisk styrede dæmpere, og den nye GTI har selvfølgelig kraftige og stivere bøsninger overalt, ligesom bilen har lavere frihøjde, selv om hjulstørrelsen er oppe på 17 tomme som standard, mens 18-tomme hjul er ekstra.

De særlige udvendige kendetegn på en VW GTI er selvfølgelig på plads, Polo har fået lidt mere kække forlygter, men alle de røde streger og symboler er på plads, og det samme gør sig gældende i kabinen, hvor mere sportslige sæder er en selvfølgelig, og så kommer vi til det store spørgsmål.

Signalværdien af tre bogstaver og en rød stribe har været høj siden 1976.

VW har sat deres nye type digitale kabine i Polo GTI. Kabinen er hentet direkte fra Golf, spørgsmålet er vel nærmere, om VW i det hele taget snart har andre typer kabine, men alligevel bliver vi nødt til at sætte spørgsmålstegn ved kombinationen af GTI og den digitale kabine, hvor man skal glo på skærme, taste flere undermenuer, være sikker på at ramme nogenlunde præcist på en trykfølsom overflade, hvor en GTI er fart og manøvre, her skal man kunne betjene en bil med et en hurtig bevægelse, en kontakt med det skarpe klik, og så funker det hele, og alt det får man ikke med en VW digital kabine i ny Polo GTI.

VW har de seneste år sat danske nummerplader på godt 1800 styk Polo GTI, og fra det meget sene efterår, kan historien om Polo GTI fortsætte.

Hvis man skal være nøjeregnende, er en ægte GTI ikke 5-dørs, men ny Polo er tilgivet, og man kan tilgive meget, når en bil har kompetent 2-liters turbomotor og særligt tilpasset undervogn.

Pin It on Pinterest