Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. March '18 10:21 by Jørli Petersen

Rolls for to

Selv om en bil er 530 cm. lang, behøver der ikke være alverden bag de to enlige sæder i den meget lækre Rolls Royce Dawn.

Rolls Royce sætter nye mål med et design, som diplomatisk udtrykt er noget anderledes og næsten indlukket. En helt ny stil i bilernes absolutte luksusklasse, hvord den traditionelle kunder er alverdens royale familier, men den royale kunde er stille og rolig gledet i baggrunden til fordel for oliesheiker, film- og sportstjerner, der pludselig har fået råd til at gå amok i bilernes absolutte luksusklasse.

Kølerfiguren Sprit of Ecstacy, som er Eleanor Thornton let foroverbøjet, er blevet stadig mindre siden den første figur så dagens lys i 1910.

Rolls Royce Dawn Aero Cowling er en klassisk type Rolls. En såkaldt drophead coupe, en gigantisk 2-personers bil, der er aldeles perfekt til en lille søndagstur langs den franske Riviera, men teknisk ligger den ganske tæt op af den anden nyhed fra Rolls Royce, den nye Phantom.

I begge tilfælde er Rolls Royce fløjtende ligeglade med CO-2 krav og mulige bøder fra EU. Motoren er en BMW V12 med 563 HK og 820 Nm i Dawn, mens Rolls henter 900 Nm ud af Phantom.

Andre kedelige data for de to biler er en længde på 529 cm. for Dawn, der har det Rolls kalder kort akselafstand på 311 cm., mens den 2-personers søndagstourer vejer beskedne 2560 kg i tom tilstand.

Phantom måler imponerende 598 cm., den kan akkurat køre over de danske broer på almindelig personbilstakst, til gengæld er akselafstanden alt andet end typisk for en personbil, denne version af Phantom har det Rolls kalder forlænget afstand, og det vil sige 355 cm., mellem for- og bagaksel, og så kan man selv gætte på, hvor let det er at parkere den store Phantom i et almindelige parkeringshus.

Phantom vejer 2610 kg igen i tom tilstand, den skal kun bruge 5,4 sekund til at klare de første 100 km/t, den 2-personers Dawn skal kun bruge 5 sekunder rent, mens begge biler har politisk korrekt tophastighed på 250 km/t.

Det man ikke taler om i en Rolls er benzinforbruget. Efter den snart forældede ECE norm kører Dawn 6,9 km/l, mens Phantom gør det en anelse bedre med 7,2 km/l, men dette gennemsnitlige tal dækker over meget stor forskelle, alt efter hvor bilen kører. Ved bykørsel er forbruget på en Phantom nede på 4,7 officielle kilometer på literen, mens den kører 10,3 km/l uden for byerne, men det er fortsat opgivelser efter ECE-norm, og de oplyste tal er nok lige så optimistiske, som de er for en Skoda Fabia eller en Opel Astra.

Rolls Royce Phantom er bildesign til de mest velbeslåede købere. En designlinie, der kan være inspireret af gamle middelalderborge med høje mure og vindebroen trukket op over voldgraven.

Her er der ikke sparet på noget. Sædepolstring i verdensklasse og med garanti, nul støj fra den grimme verden udenfor de lukkede døre.

Tro det eller ej, en næsten seks meter lang Rolls Royce Phantom, har mindre plads i bagagerummet end den nye Kia Ceed stationcar. Helt nøjagtigt 40 liter. Det kan jo betyde, at tjenestefolkene følger efter den store Rolls med kufferterne i en Kia.

Selvfølgelig har en Rolls fordøre af typen selvmord. Ellers ville det være ualmindelig besværligt at komme ind og ud af bilen når pladsforholdene er begrænsede.

Pin It on Pinterest