Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. October '15 20:18 by Jørli Petersen

Rumænsk lavpris

 

P1090960Dacia sparker prisen på en ægte varevogn langt under kælderhøjde med den nye Dokker Van. Akkurat under 80.000 kr før moms forlanger Dacia som udgangspunkt, og mon ikke man kan forhandle sig til lidt ekstra rabat, selv om det er ved at være svært at forestille sig en meget lavere pris, med mindre man kan samtidig kan pille ved danske afgifter og moms.

Dokker ligger i den populære 2-ton klasse, en klasse hvor man ikke går så højt op i lasteevne, men mere i plads, praktisk håndtering, udsyn og let ind- og udstigning, og Dokker lever fint op til alle almindelig krav til en varebil i sin klasse, og det kommer nok ikke som nogen stor overraskelse for de fleste, for udgangspunktet for Dokker er Renault Kangoo, og uden at fornærme nogen, kan man uden at rødme kalde Dokker for en Kangoo med meget få ændringer.

Mere plads

Det kunne ligne et regulært selvmål for Renault, at importere en Dacia, som i den grad trækker bukserne ned på en Kangoo. Direkte sammenlignet er Dokker 20.000 kr billigere før moms, Kangoo har kun 75 HK, hvor Dokker henter 90 fra samme 1,5 motor, mængden af standardudstyr er direkte sammenlignelig på de to biler, og varerummet i Dokker er marginalt større end varerummet i Kangoo med samme længde.

Kabinen i Dokker er ganske god uden at være prangende på nogen måde. Sæderne kan gå an, man bliver ikke direkte øm i den nederste del af ryggen efter nogle timer i Dokker, sikkerheden byder på fire air-bags, og alt det øvrige traditionelle sikkerhedsudstyr, der er også lidt uventet udstyr som sædevarme, radio med ratbetjening og bluetooth, og tag så endnu engang prisen i betragtning.

Opskriften på en typisk Renault varebil fortsætter på denne Dacia, skydedøren er også noget der er hentet direkte fra Renault, det samme gælder de asymmetriske bagdøre, varerummet har de samme forankringer, så forskellen fra Renault til Dacia kan næsten strammes helt ind til pris og garanti, hvor den billigere rumæner er en klasse over det fædrene ophav fra Renault med tre år eller 100.000 km.

Men hvad så med oplevelsen bag rattet? Vi kan vende spørgsmålet og spørge, hvilken oplevelse!!! Ingen af de kendte varebiler i denne klasse er nogen oplevelse, det er hverdagens slidere og praktiske budbringere, men der er et plus til Dokker, for i hverdagen sætter man pris på de 90 HK, som giver lidt mere fut til systemet, når der er læs på bilen.

 

Dacia Dokker Van kort:P1090963

Pris: 79.990 kr excl moms

Motor: 1,5 l. R4 90 HK

Nm: 200 ved 1700 o/m

5-trins manuelt gear

Tophastighed 162 km/t

0-100: 13,6 sek

ECE-snit 22,2 km/l

Kørevægt: 1151 – 1240 kg

Lasteevne: 808 – 719 kg

Max påhæng: 1200 kg

 

Pin It on Pinterest