Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. September '17 18:59 by Jørli Petersen

Rumænsk øko-SUV

Ford EcoSport er med sine 402 cm ikke ret stor. Den er mindre end både 2008 og Captur, men nu kommer Fords lille rumæner til Danmark, og den lille SUV har et ægte es i ærmet. Den fås med 4-hjulstræk, og er dermed en ægte SUV.

Ford har endelig taget sig sammen til at hente det man kalder en lille type SUV til Danmark. Når Fords EcoSport får det store face-lift i begyndelsen af 2018, vil en del af den rumænske produktion blive forsynet med danske adresselabels, og Ford lover allerede, at der er mange, – og mange gode ændringer til den opdaterede EcoSport, der kommer til Danmark.

Første EcoSport blev præsenteret i 2014, men bilen har aldrig været på det danske program, selv om salget af den type biler har haft meget stor fremgang de seneste år.

Ford EcoSport er 402 cm lang i første udgave, den kan blive en anelse længere i forbindelse med face-lift, men som udgangspunkt er den mærkbart kortere/mindre end Peugeot 2008 og Renault Captur, men motormæssigt er der en del ligheder mellem Ford og de naturlige konkurrenter.

EcoSport har tre udgaver af Ford 1-liters 3-benede motor, fra 100 til 140 HK, men det er den nye 1,5 liters, der kommer i flere varianter, der er mest interessant, den nye 1,5 kommer med 100 og 125 HK, der er også programsat en udgave der skulle give endnu flere kilometer på en liter olie, men det store trick for Fords EcoSport må være, at den med god ret kan kalde sig for en mini-SUV, for EcoSport får med Fords AllWheel – eller på dansk, 4-hjulstræk, og dermed er den en ægte SUV, omend den ikke er specielt stor.

Der er ikke forlydender om pris og udstyr, men priserne skal ligge tæt på det vi kender fra 2008, Captur og alle de andre.

Ford kan ikke finde på en betegnelse, uden det skal blandes noget Eco ind i navnet, og man kan ikke sige 1-liters motor, uden også at sige prisvindende. Vi vil gode vide hvilken pris motoren har gjort sig fortjent til, og ikke mindst, vi vil gode vide hvilke kvajpander, der kan finde på at give en eller anden pris til en 3-benet motor. Heldigt den nye EcoSport også fås med 1,5 liters diesel med fire cylindre.

Pin It on Pinterest