Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. March '16 21:44 by Jørli Petersen

Russer-RAV

Toyotas nye RAV4 skal nu produceres i Rusland. Heldigvis kommer de russiske biler ikke til Danmark.

Toyotas nye RAV4 skal nu produceres i Rusland. Heldigvis kommer de russiske biler ikke til Danmark.

Nu får Rusland sin helt egen version af RAV4. Toyota har netop besluttet, at fabrikken i Sankt Petersborg også skal bygge RAV4, så fra august i år vil Zar Vladimirs fabrik i Sankt Petersborg, levere RAV4 til Hviderusland, Kazakhstan og selvfølgelig Rusland.

Bare rolig. De russisk byggede biler kommer ikke til Danmark. Især heldigt for Toytotas ømme tå, som er bilernes kvalitet. Russiske fabrikker er ikke just kendt for kvalitetsprodukter, og russisk arbejdskraft er heller ikke kendt for nogen særlig stor omhu, så Toyota holder klogeligt de russisk byggede biler inden for Vladimirs nærområde, men man må samtidig løfte på hatten for Toyotas gå på mod.

Måske er man lidt beruset af sin succes. Først lærte man englænderne, at bygge biler som ikke gik i stykker i tide og utide, englænderne lærte også at lave biler, som kunne tåle regnvejr og andre praktiske detaljer, og da Toyota havde englænderne på plads, tog man næste skridt, og fik lært franskmændende, at en arbejdsdag er andet end flute med ost og skinke. Men at forsøge sig med russiske fabrikker og russisk arbejdskraft, må være Toyotas hidtil største opgave.

I forvejen bygger man Toyota Camry på fabrikken i Rusland. Den bil er også forholdt de russiske markeder, men Toyota investerer yderligere 90 millioner Euro i udvidelser og udstyr for at få gang i Russer-RAV.

Udvidelsen betyder 800 nye job, og den samlede produktion i Sankt Petersborg skal med tiden må 100.000 biler årligt.

Pin It on Pinterest