Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

28. September '20 20:58 by Jørli Petersen

Russerne kommer

Renault mener de er først med denne type SUV Coupe, men vi behøver kun sige BMW og Mercedes, før den påstand er sagt lodret imod, men uanset hvad, er bilen på vej til det danske marked. Debut forventes i løbet af foråret 2021.

Arkana er Renaults flagskib på det russiske marked. Bilen havde premiere på biludstillingen i Moskva tilbage i 2018, men den store koncern har ikke ligget på den lade side. Efter introduktion i Rusland, har Renault lavet en koreansk kopi der har fået navnet Samsung XM3, det er helt igennem samme bil, – det er kun navnet der har fået en anden lyd, og bilen bliver bygget på Samsung fabrikken i Busan.

Nu har Renault besluttet, at deres SUV Coupe også skal til Europa, og Arkana kommer til Danmark i løbet af 2021, sikkert i løbet af foråret.

Klassisk Renault kabine, som både fås på russisk og med Samsung logo i Sydkorea.

Renault er ikke specielt voldsomme når det gælder teknik. Man bruger de forhånden værende søms princip, ikke noget vildt og voldsomt, men den lidt ukendt e-Tech hybrid med samlet 140 HK, vi ved ikke hvordan Renault har fordelt opgaven mellem de to typer træk, mens vi ved, at den traditionelle udgaver af Arkana kommer med Renaults 1,3 motor, der er bestilt til at yde 140 og 160 HK tilsat det vi lidt nedladende kalder slatten-hybrid, mens bilfabrikkerne kalder det mild hybrid, hvor Renault i dette tilfælde har valgt er 12V system, der er det mindste af de forhåndenværende mild-hybrid systemer.

Til gengæld har vi set Renaults e-Tech system. Systemet er en lidt anden – og smartere – type plug-in hybrid, som nu rykker ind i Arkana, som typemæssigt kun findes hos BMW og Mercedes.

Arkana kommer med samme type plug-in hybrid, som er præsenteret i Megane og Captur. Dertil to gange 1,3 liters benzin, mens den 1,6 udgave af Arkana, der kører i Rusland, ikke kommer til det europæiske marked.

Pin It on Pinterest