Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. October '15 20:35 by Jørli Petersen

Rygter eller fakta

 

P1060573Mercedes og Fiat er årsag til mange rygter i bilbranchen. Mercedes fordi man har sagt stop for salg af store varebiler til VW, og Fiat fordi man meget uventet oplyser, at den næste Scudo slet ikke er en Fiat, men en let ombygget Renault Trafic.

Rygtet om VW’s vanskeligheder med at forblive på markedet med en stor varebil i 3500 kg klassen, kan vi hurtigt få sat på plads. VW har fuld gang i en helt ny stor varebil, en varebil som efter alt at dømme er en selvstændig VW varebil, som står klar til præsentation næste gang der udstilles varebiler i Hannover, samtidig med VW oplyser, at man er i fuld gang med at bygge en helt ny varebilsfabrik i Polen, som skal bygge efterfølgeren til den nuværende Crafter.

Sevel Nord

Med en afklaret fremtid for Mercedes Sprinter og VW Crafter, er der mere usikkerhed omkring det hidtidige samarbejde mellem Fiat og PSA (Citroen og Peugeot).

P1070962

Samarbejdet er delt omkring to fabrikker. De største varebiler bygges på Sevel fabrikken nær Pescara i Italien, mens de tre mellemstore varebiler bygges på den fabrik der kaldes Sevel Nord, som ligger i det nordlige Frankrig.

Både Citroen og Peugeot oplyser, at den nye mellemstore kassevogn er en selvstændig model. Citroen kalder den for en ægte Citroen, og Peugeot kalder den ikke så mærkeligt for en ægte Peugeot, og hvis Fiats udmelding om en ombygget Renault Trafic som den næste store nyhed er korrekt, kan det kun betyde, at Fiat træder ud af det samarbejde, der kaldes for Sevel Nord.

Toyotas position i det samarbejde kan styrkes, Toyota kan også spille en større rolle i udvikling end først antaget, men taler rygterne sandt, bliver navnene på de tre nye varebiler fra Sevel Nord: Citroen, Peugeot og Toyota.

Det sidste samarbejde mellem Fiat og PSA handler om de mindste varebiler. Fiat Fiorino med tilhørende franske tvillinger, bygges alle på Fiats fabrik i Tyrkiet, og dette samarbejde ser ud til at fortsætte som hidtil.

 

Pin It on Pinterest