Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

31. August '16 20:28 by Jørli Petersen

S-Cross eller SX4

Nyeste udgave af Suzuki SX4 eller S-Cross siger helt farvel til dieselmotorer.

Nyeste udgave af Suzuki SX4 eller S-Cross siger helt farvel til dieselmotorer.

Kært barn har mange navne, og Suzukis bud på en bil af cross-over typen har været synlig i gadebilledet i flere år. S-Cross, som også hedder SX 4, dukkede op i 2013, og tre år efter, er det tid til at polere lidt på facaden, og foruden den nye og særdeles markante front, er der også en del tekniske nyheder.

Væk er de to 1,6 liters motorer, motorer der kørte på henholdsvis benzin og diesel. S-Cross produceres fortsat med 1,6 liters dieselmaskine fra Fiat, men den er ikke længere på det danske modelprogram. Interessen er ikke stor nok, lyder det lidt lakonisk fra den danske Suzuki importør, som erkender, at bortset fra købere til Grand Vitara, har det knebet med kontakt til potentielle dieselkunder.

Farvel til diesel

S-Cross er derfor en 100 procent cross-over på benzin, og motorerne er nye turbomotorer med tilnavnet Boosterjet, der kendes fra andre andre modeller. Den lille 3-cylindrede 1-liters fra den nye Baleno finder man også i den noget større SX 4, i SX 4 eller S-Cross yder motoren 112 HK, mens topmotoren i S-Cross hedder 4-cylindret 1,4 turbo med 140 HK, og første indtryk af den 140 hestes S-Cross var rigtig positivt.

Gearkasserne til de to benzinmotorer hedder enten 5- eller 6-trins manuelt gear, det er kun den billigste 1-liters, der får 5-trins gearkasse, og hvis man slet ikke gider røre i benzinen, er der også et par automatgearede modeller på programmet.

Nænsom fornyelse

Kabinen i ny S-Cross har fået en nænsom fornyelse, lyder det diplomatisk fra Suzuki. Vi kalder det slet og ret meget få ændringer, hvor den største er den trykfølsomme skærm midt i bilen, mens man ikke kan sige det samme om bilens ydre udtryk.

Den trykfølsomme skærm med mange funktioner midt i bilen er den største nyhed indendørs.

Den trykfølsomme skærm med mange funktioner midt i bilen, er den største nyhed indendørs.

Sikke nogle bisser, den nye S-Cross har fået. Det er amerikansk bilmode flere år for sent. Man kan også sige, der er tilført fællestræk med tidligere Hyundai modeller i fronten, til gengæld er det helt umuligt at overse, at naboen har fået en den nye udgave af S-Cross.

Øvrige nyheder er af den mere fornøjelige type, der er sket et par rigtigt gode forbedringer i undervognen, forhjulsophænget er strammet op, det samme gælder styringen, og alt i alt er det mere fornøjeligt at køre ny S-Cross, som desværre ikke er bilen til den store trailer eller campingvogn.

Største trailer er uanset motor 1200 kg.

Priserne starter lige under 200.000 kr. Den mest populære model forventes at blive 1-liters med Active udstyr til 230.000 kr, mens man skal op på 260.000 kr, før man kommer i nærheden af en S-Cross 1,4 med 140 veltrimmede heste. Modellernes forbrug oplyses til 20 og 18,5 km/l, mens konkurrenterne sælges under navne som Nissan Qashqai, Renault Kadjar, Mazda CX-3, mens den lidt oversete Honda HR-V ikke er specielt synlig blandt konkurrenter, og for at gøre udvalget endnu større, er Seat klar med deres første cross-over i løbet af kort tid.

Det er et sæt markante bisser, der dominerer fronten på ny S-Cross. Amerikansk bilmode med flere års forsinkelse. Til gengæld er det meget synligt.

Det er et sæt markante bisser, der dominerer fronten på ny S-Cross. Amerikansk bilmode med flere års forsinkelse. Til gengæld er det meget synligt.

 

Pin It on Pinterest