Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

3. September '20 21:03 by Jørli Petersen

S – ellert

S-klassen er blevet mere rund og mere venlig i sit udtryk, men den er stadig en stor bil, der også kommer som plug-in og som ren el.

Mercedes løfter sløret for en ny topmodel midt i en krisetid. En tid med begrænsninger og mundbind, men den nye S-klasse ser ikke ud til at lide af komplekser. Her ser ikke ud til at være nogen grænser, og Mercedes har tilsyneladende ikke noget imod at råbe nyheden ud over tagene, – helt uden nogen form for filter.

Vi lægger især mærke til tre interessante detaljer blandt de mange, der er gemt i ny S-klasse.

Det første er bilens design. De nye linjer for de kommende års absolutte topmodel hos Mercedes er rundere. Det ser ud til at være slut med de skarpe kanter, som fortsat dominere designet hos en række bilproducenter, men det kan godt være Mercedes har set så langt ud i fremtiden, at de skarpere kanter er ved at være slut, i øvrigt en stil vi ser hos andre, blandt andet Mazda, som har søgt nye veje med deres design.

Førerpladsen har fået mere end et ekstra nyk, men vi bemærker også, at der ser ud til, at en række helt gammeldags type knapper har overlevet skærm-revolutionen.

Næste detalje vi bemærker, er en del af det nye sikkerhedsudstyr. S-klasse er selvfølgelig spækket med sikkerhed, men vi lægger mærke til de nye forlygter, der kaldes for intelligent Digital Light, de nye lygter kan foruden at give et særligt godt lys, også projicere diverse former for advarsler via forlygterne direkte foran bilen.

Detalje tre er en ny medstyrende bagaksel. Med en akselafstand op til 326 cm og en længde på 532 cm, er S-klassen ikke kun en ordentlig slæde, den er også vanskelig at svinge ind på begrænset plads foran den lokale brugs, så de medstyrende baghjul styrer modsat ved lav hastighed, og i samme retning som forhjulene ved høj fart.

Ny S-klasse har næsten helt glatte og afrundede linjer, og glatte linjer er et plus for den kommende S-klasse elbil, som nu skal veksles til en S-ællert.

Det er ikke så meget det medstyrende vi bemærker, det er mere, at Mercedes tilsyneladende har gjort noget seriøst ved S-klassens køreegenskaber, som tidligere har været noget tvivlsomme. S-klasse har været bedst til et søndags cruise langs strandvejen, og mindre god til fuld fart ad de tyske motorveje, hvor det pudsigt nok altid har været usædvanligt blæsende, (ifølge Mercedes) når vi krydsede klinger med S-klasse, hvor dagens orden selvfølgelig også var fuld fart frem!

S-klasse som ellert

Vi er ikke gået så højt op i de kommende mere elektriske udgaver af S-klasse. En Plug-In og en fuld elektrisk udgave af S-klasse var næsten en selvfølge, men ingen af den nævnte er med i første runde af nyheder. Når S-klassen kommer som Plug-In, vil den have en rækkevidde på 100 teoretiske kilometer, når bilen kommer som ren el-bil, oplyses rækkevidden til 700 km, men ellers mangler vi håndfaste data om netop disse modeller.

Det vi kan sige med sikker er, at Mercedes S-klasse kommer med række 6 og V8, som benzin og diesel og med 48 volts mild hybrid.

Nye og mere effektive digitale forlygter.

Mercedes bruger også et par hundrede tæt skrevne sider til at fortælle om den forbedrede række-6 diesel, og helt kort ser det ud til, at Mercedes har flyttet deres 0-partikel teknologi fra den 2-liters op til den 3-liters række 6, så hvad med en S-klasse diesel med 330 seje og helt rene heste. Fy da føj for en lækker dyt, hvis den ellers kører ordentligt.

Fra start hedder benzinudgaverne 3-liters række-6 med 367 eller 435 HK. Hvis man vælger en af de to benzinere type mild-hybrid, får man 22 HK ekstra, hvis man skal lidt hurtigt ud af starthullerne, mens de to gange startdiesel lægger 284 eller de nævnte 330 HK.

Jo. Der er selvfølgelig også en S-klasse V8 på vej. Vi gætter på den ultimative topmodel S-klasse kommer sammen med S-klasse PHEV og den Mercedes kalder EQS, hvor EQ er noget med el-bil på Mercedesk.

De intelligente forlygter kan også projicere signaler og advarsler foran bilen. Dertil en længere række informationer som head-up.

Om den elektriske S-klasse kan vi indskyde, at det synes helt oplagt, at denne model finder sin plads blandt danske ministerslæder. Skal vi tolke alle de grønne budskaber fra regeringen, er der ingen vej uden om el-bilen, og så kan vi andre more os lidt over ministrenes kommende problemer med ladetider, ladestationer og uberegnelig rejsetid.

Vi noterer, at toppen af Mercedes rykker ind i el-alderen. Om S-klassen så bliver en S-ællert, må tiden vise.

Yes minister. Hvilken indbydende arbejdsplads, som selvfølgelig også bliver helt elektrisk, og danske ministre skal forhåbentlig til at køre ægte el-bil. Så ka’ de lære det, ka’ de.

Pin It on Pinterest